[產品資訊] 開始多人用韓國車

見我個fd都買左部2手Hyundai,話日日揸冇問題~
有冇用家分享下?上落斜得唔得?userfriendly?

有冇用家分享下?上落斜得唔得?userfriendly? ...
samlai090 發表於 2016-5-4 23:57

我用緊Kia All New Morning,揸左大半年,so far so good,
c/p值高
十鬆萬全新車,6 air big, 又abs又恒溫冷氣
1300cc去邊到揾

十六七萬買架spade都係得雙air bag又無恆溫冷氣

用了就快8年現代 i30, MT, 無問題,開心使用中。

有冇用家分享下?上落斜得唔得?userfriendly? ...
samlai090 發表於 2016-5-4 23:57

如果你唔係唸住渣到劏, 勸你唔好搞泡菜車......
架車造工幾好, 幾襟用, 幾抵渣都好, 二手無人接先係最大問題
都已經唔講維修保養問題...零件唔流通, 代理又keep唔齊, 下下等一頭半個月

回覆 2# patkwok

渣左大半年.....點作準
第一次驗車個陣再上黎分享

回覆  patkwok

唔識電腦人 發表於 2016-5-5 14:41

市面上真係好少見舊既韓國車

現代都應該有
同埋就係因為呢點, 耐用性真係有待證實

回覆  patkwok

唔識電腦人 發表於 2016-5-5 14:41

師兄, KIA 架All New Morning最早個批係街已經行左有三、四年

我架係2015年版

so far未見到好多人話有問題喎

咁電池break皮呢D野就梗係要換下啦

市面上真係好少見舊既韓國車
必思 發表於 2016-5-5 14:46

可為之舊先?
3年車
5年車
10年車?

如果你唔係唸住渣到劏, 勸你唔好搞泡菜車......
架車造工幾好, 幾襟用, 幾抵渣都好, 二手無人接先係最大 ...
Advanced Ivan 發表於 2016-5-5 13:28

二手無人接, 反面就係你係接二手既話好平...