免水洗車用後感

車款: BMW E46 單門
裝備: Blackfire濃縮免水洗車, 淘寶出口長毛毛巾, 淘寶電動噴壺
用左~2.8L洗車水,5條毛巾
時間:50分鐘左右(我手腳慢,只作參考)

感覺: 效用都有,但係只係塵埃, d呔屎之類都係去唔到,砂石都係以沖走為主,所以最好都係有水喉輔助
有部份乾得耐左D既雀屎漬更加食左入去,要遲下推泥膠.
冇咩水漬. 洗完唔會好扇手,但係摸落都感覺到乾淨
唔建議代替普通洗車,只適合假日車,放耐左多塵又冇咩行過,噴一噴佢見人, 行過既話都係拎水喉洗啦.

下次再試下當收水用,噴完先抹乾佢

電動噴壺邊隻呀?

車款: BMW E46 單門
裝備: Blackfire濃縮免水洗車, 淘寶出口長毛毛巾, 淘寶電動噴壺
用左~2.8L洗車水,5條毛巾
時間:50分鐘左右(我手腳慢,只作參考)
eh 發表於 2016-5-17 12:11

錯誤的方法。
Wrong method.

錯誤的方法。
PPLd 發表於 2016-5-17 14:28

咁應該點?

一次用成2.8L咁多
用咗好多唻沖沙石?

一次用成2.8L咁多
用咗好多唻沖沙石?
kanduki 發表於 2016-5-17 20:46

係用左D沖沙石+雀屎
同埋打直果D位我噴左一次之後浸完再噴多次先抹

錯誤的方法。
PPLd 發表於 2016-5-17 14:28

請指教

I have written guides / worked examples on :
Rinseless
Waterless
for your kind reference.

P.S.: BFWW, WG Uber are very slick you can use it like this:
Sponge

P.S.2: U may need account to read the posts.