如果架車泊到出晒界

比人 high 花左,人地可否用呢個理由免責?
好奇一問

停正路中心都唔可以

唔得  撞到任何野都錯架啦

我樓下停車場貼到明. 泊出界會拖走
如果我冇記錯

如果你有學巴士,中型貨車,你就會學到好多道路使用條例同正確使用方法.
當中有條就是,就算馬路上有個人/死車係路中心,你唔好理佢點解出現,你見到佢架麻,你撞到佢就是你唔啱,除非你有好合理解釋你真是停唔到(但都係同個法官講)

停正路中心都唔可以
mo9394 發表於 2016-5-20 16:18

係塞住您門口都唔可以 只可以用 吹佢唔漲嚟形容

比人 high 花左,人地可否用呢個理由免責?
好奇一問
$foo 發表於 2016-5-20 16:07

反而 咁諗 . . . 如果架車泊到阻塞通道 . . . . 行人手持物件 HIGH 到佢 花/凹 又駛唔駛負責呢

反而 咁諗 . . . 如果架車泊到阻塞通道 . . . . 行人手持物件 HIGH 到佢 花/凹 又駛唔駛負責呢 :dev ...
killer_queen 發表於 2016-5-21 00:59

一樣要負責。如果有人拿著界刀,行過畫花你塊面,你要唔要佢負責?

一樣要負責。如果有人拿著界刀,行過畫花你塊面,你要唔要佢負責?
ckshum 發表於 2016-5-21 10:37

所以話 ~~~ 亂泊 有著數 得閒揾啲通道 泊下先 裝多隻 靚CAM 駁長火 . . . .

所以話 ~~~ 亂泊 有著數  得閒揾啲通道 泊下先  裝多隻 靚CAM 駁長火 . . . . :pho ...
killer_queen 發表於 2016-5-21 14:20

諗住買幾多粒 18650 駁埋?