如果發生意外

如果我收掣唔切炒咗埋去,上到庭時官會點判?
https://youtu.be/fWvevu8uHmM

按 與前車保持距離 + 確保 安全車速 係你O既責任 之下 !
有片都仲可能 有得傾 , 冇片 你『衰』咗 99%

按閣下片段 , 您是否有超速 ? 冇標示 路面限速 <50KM/H

按 與前車保持距離 + 確保 安全車速 係你O既責任 之下 !
有片都仲可能 有得傾 , 冇片 你『衰』咗 99% ...
killer_queen 發表於 2016-5-28 16:58

你究竟有無睇過條片咖?
架貨van燈都無打cut出閘住片主喎...唻係前車唻

片主如果條氣好唔順又得閒的話
大可以拎條片放架貨van飛標睇下有無得告
向第個壇度聽聞過有鐵馬走去捉車cut線唔打燈

回覆 3# killer_queen

應該都係50, 條路經常有人竄出o黎, 一定唔會踩行油啦

你究竟有無睇過條片咖?
架貨van燈都無打cut出閘住片主喎...唻係前車唻

片主如果條氣好唔順又得 ...
kanduki 發表於 2016-5-28 17:29

冇撞 你可以告佢 ! 隨便 ~~~ 撞咗 你估你啱哂 ? 咪 任性啦

而事實上,  審判官 仲可以係 冇車牌o忝架

停係路邊無睇交通情況突然開車抽出嚟撞咗自找喇
馬路上面強行切線引致交通意外 咁樣係味咪都叫後車冇同前車保持安全距離?

馬路上面強行切線引致交通意外 咁樣係味咪都叫後車 ...
kf 發表於 2016-5-28 17:51

講就好似合情合理喎 ! 官就唔係咁睇 ~~~ 如何 ? 打官司 ?

馬路上面強行切線引致交通意外 咁樣係味咪都叫後車 ...
kf 發表於 2016-5-28 17:51

而事實 唔超速O既情況下,  大多停得切 ~~~