新牌仔買2手車 m6 vs vw golf

考慮有 fuel efficiency ($$ / km), 保養維修GE 費用 (平均一年計.  朋友說日本車一般維修平)

真心請教 fuel efficiency ($$ / km) 有冇得去咩網站check 到??!!

仲有咩要留意?

暫時睇到有

1/04 標緻206  4首  80,000km   $9000
2/08 VW golf gti 1首   $56000
3/03 萬事得323   $15000
4/07 BMW 320i 2首    $58000  (其實有咩BMW 抵玩?  不考慮 1系or 冇車尾箱model)
5/ 萬事得 6   (暫時覺得係我考慮ge pool入面最有型日本車)

2, 4 係車價貴D, 但款係我鍾意!! 如果太錢7 / 款唔靚...  我情願唔買車渣   
諗緊油費, 維修係咪真係貴咁多?  尤其BMW.

考慮有 fuel efficiency ($$ / km), 保養維修GE 費用 (平均一年計.  朋友說日本車一般維修平)

仲有咩要留 ...
sistinechapel 發表於 2016-6-3 00:56

Uber 唔好諗啦,依家 Uber 個價平過的士,做客好過做司機。

1,400cc 既車,做完扣番油錢,每個鐘扣番油錢平均得 HK$5x - 6x,仲未計架車既消耗同維修

Golf GTI 同 BMW 320i 用黎做 Uber,仲少過最低工資

出架 Hybird,例如:Prius 都仲叫可以搵下少少既

呢堆車做唔到Black, 又唔算細食
學樓上話齋, 你用離做Uber, 偷雞唔到蝕渣米架炸

Uber 唔好諗啦,依家 Uber 個價平過的士,做客好過做司機。

1,400cc 既車,做完扣番油錢,每個鐘扣番油 ...
trendhk 發表於 2016-6-3 01:33

油費平, 70k 車價樓下,  除左prius  有咩choice?

呢堆車做唔到Black, 又唔算細食
學樓上話齋, 你用離做Uber, 偷雞唔到蝕渣米架炸 ...
yjfoeg 發表於 2016-6-3 01:35

純粹8 下    應該車價我唔會想比。。。
做到black 有咩2 手車車價比較平?

斗斗 發表於 2016-6-3 13:31

點解呢?

油費平, 70k 車價樓下,  除左prius  有咩choice?
sistinechapel 發表於 2016-6-3 12:56 [/quote]

sistinechapel 發表於 2016-6-3 12:56
...
sistinechapel 發表於 2016-6-3 14:05 [/quote]

KIA MORNING....

你以上既車除左 MAZDA 323 其他都唔建議新手

M6油渣有冇得諗?