又到禮拜,準備星期六打番個蠟先

是咁的, 最近買左部2手車上星期換晒油所以今個星期想打埋蠟,保護吓個paint job因為澳洲太陽好猛·
以下係今日買左嘅野,全部都未聽過原本想係大型連鎖auto shop 買meguiars/ mothers/ autoglym的 wax/ clay bar kit 算但係價錢較高,最後去左間做detailing 嘅show room 以佢地就介紹左我以下嘅產品

香港夏天搞呢d  同自殺差唔多

如果搞都系係室內/有蓋停車場搞,唔會太差吧

如果你個室內/有蓋車場通風既 我恭喜你
我就連洗車都唔得 太焗了

如果搞都系係室內/有蓋停車場搞,唔會太差吧
raf_ilt 發表於 2016-6-10 15:03

我係地庫停車場整一樣焗到成身汗,呢啲野都係冬天攪好

我架車大,大大話話要打五六個鐘頭,真係命都冇。

via HKEPC Reader for Android

香港夏天搞呢d  同自殺差唔多
奠老旗合 發表於 2016-6-10 14:57

佢係澳洲係冬天無問題呀....

是咁的, 最近買左部2手車上星期換晒油所以今個星期想打埋蠟,保護吓個paint job因為澳洲太陽好猛·
以下係今 ...
raf_ilt 發表於 2016-6-10 14:04

Nice!!
Those are excellent products!!

Nice!!
Those are excellent products!!
PPLd 發表於 2016-6-10 23:48

Yeah, it was a lot cheaper too.
    before I apply the wax(sealant) should I use meguiars ultimate polish to get rid of all the swirls and scratches?
cheers

Yeah, it was a lot cheaper too.
    before I apply the wax(sealant) should I use meguiars ul ...
raf_ilt 發表於 2016-6-11 00:02

Dont worry Megs UP is not a polish and it has no use to u.
It wont remove swirls as u intended either.