學車一問...

我想問呢.....我依家學左4堂....都係渣係D冇咩車既小路度 / 勁多學車

其實如果學牌...師傅有冇機會叫你渣出大馬路架?

定係要睇師傅覺得你渣成點....先比你試下係大馬路渣?

P.S 佢仲未教我泊車果D..

你放心一定要出馬路

多學車仲好 大家一起慢,初學車 唔好踩界 轉灣岩位已經好好 ...
lovercharlene 發表於 2016-6-13 13:34

嗯.....我都練緊唔好過左人地條線........不過講真...轉灣真係要慢慢練....有時我會轉早左 / 一係轉慢左........

慢慢學~ 先第4堂唔急得太多

嗯.....我都練緊唔好過左人地條線........不過講真...轉灣真係要慢慢練....有時我會轉早左 / 一係轉 ...
hkmix 發表於 13-6-2016 13:38

外圈既話~~去深少少先轉灣, 再望遠少少...應該有幫助

我想問呢.....我依家學左4堂....都係渣係D冇咩車既小路度 / 勁多學車

其實如果學牌...師傅有冇機會叫你渣 ...
hkmix 發表於 2016-6-13 12:21 PM

小弟直言 應該差唔多ge 人人天資都有差異
我自已有外國牌 番到黎由頭學過 都起碼兩堂師父先帶我過牛津道D學校區練棍仔起步
當然我無同個師父講有外國牌 驚佢話我自大

當年學棍VAN, 第2 堂上完師傅已叫我由九龍塘直接開車返警署, 緊張到兩隻手濕哂

轉灣外線車行落多小小至轉

我第一堂已經由大圍 入左三杯酒同師傅食豆腐花

我第一堂已經由大圍 入左三杯酒同師傅食豆腐花
奠老旗合 發表於 2016-6-14 18:05

你出面自己搵師傅?

你出面自己搵師傅?
hkmix 發表於 2016-6-15 09:19

教仔學院車 以前仲響車公廟果邊