想換左而家部二手車

閒錢唔多, 上網睇過Hyundai Tucson, 有無人揸緊? 小女子唔係好識, 請指教

閒錢唔多就買corolla 121 玩下就最好 唔多野整無敵腳王.

我坐過FD架TUCSON,5人車黎講個內籠夠哂闊落,一家大細得啦! 我個日坐都幾穩,OK

我坐過FD架TUCSON,5人車黎講個內籠夠哂闊落,一家大細得啦! 我個日坐都幾穩,OK ...
andy1958_2 發表於 2016-7-26 23:18

你有冇渣過?? 我只係睇過相外型幾四正, 不過想知有無ching揸緊, 內籠實際夠唔夠洗, 因為我長放個冰箱同單車ok唔ok?
利申:偏好SUV

我都睇緊suv,建議你睇開tucson,就可以比較埋kia sportage,一樣咁既價,日本車可以睇睇日產qashqai,25萬,如果要歐洲車就可以睇audi q3,現貨賣30萬。

我都睇緊suv,建議你睇開tucson,就可以比較埋kia sportage,一樣咁既價,日本車可以睇睇日產qashqai,25萬 ...
texhk 發表於 2016-7-27 06:26

歐洲車就應該唔諗喇 300K 太高BUDGET

閒錢唔多, 上網睇過Hyundai Tucson, 有無人揸緊? 小女子唔係好識, 請指教
carmanchan2 發表於 2016-7-26 18:32

廿萬左右,又真係抵玩
https://www.youtube.com/watch?v=tY11l8wAzyU

歐洲車就應該唔諗喇 300K 太高BUDGET
carmanchan2 發表於 2016-7-28 01:23

歐洲車最平要24萬
Volkswagen Tiguan Sport Edition現售$279,980 指定現貨再送$20,000現金回贈
Touran Luxury 現售$269,980起 (指定現貨

【KUGA Gamma White Edition隆重登場,以熱賣價$239,900限量發售】
福特KUGA推出全新Gamma White Edition,配合18吋輪圈及原廠真皮座椅,駕乘享受全面提升。加上科技先進的智能四驅系統,帶來安全又舒適的旅程。新車將於本週日舉行的福特Go Spicy試車日隆重登場,熱賣價$239,900,限量發售,不容錯過!

小弟7月中買入二手FORD KUGA 1.6,渣得舒服同好好力,行車都好安靜,腳掃電尾門係幾方便,天窗,智能4WD等等設備都好齊(應該有既都比晒你)
唔好既係,轉向不足,泊位會辛苦少少,車場太窄轉彎時有機會轉唔晒,原廠SONY音響連9喇叭,不過唔好有太高祈望
100%冷氣,70%高速30%市區,油價平$2.4 行$1.3左右=1KM
用價錢去平衡,暫時應該係全香港suv性價比最高

我上一架車正正係2011 TUCSON ....
性價比高, 上斜有力, 始終2000CC ...油耗大約1.1-1.2....籠就膠D ...唔豪華走實用路線, 全黑皮座, 平地台, 6速傳統波箱, 維修唔算太貴約2400(原廠CHECK車), 好多消耗品可以用KIA廠...不過最唔滿意係無大SCREEN車機同後座冷氣出送風口