車積問题

好耐以前買咗呢種jack。通常都用到。

但係如果要成架車頭或尾積起嚟放上car stand度,咁就要積前担或者尾牙箱。個積個頭係個碗咁形狀,前担底係平嘅,積前担會咬唔住同埂花。

睇過呢種積,好大件,好重。成30 Kilo。抬上車都有難度。揾人幫手搬到返屋企老婆都會賺阻埞呀。

各位ching有乜建議點樣有效同安全咁積高車頭放上車架呢?

平O既 都咬唔住 ? 驚整花   第一次聽到 . . . . . 成日俾個車底人睇架 ?

前担底係平嘅,個積個頭(第一幅圖)係碗形,有四瓣凸起,會埂親。

車底唔會成日見人,但係可以就咪就下囉。你吻架車,架車吻你。

係唔係整花左車底....真係好心痛死人

平O既 都咬唔住 ? 驚整花   第一次聽到 . . . . . 成日俾個車底人睇架 ? ...
killer_queen 發表於 2016-8-1 14:08

整甩左啲 coating 就生锈架啦, 你估貪靚咩.
仲有, 果個兜唔係平架, 係碗狀, 正路中間要放塊pad上去架, 不過多數車房尤其係街邊果啲唔會理.

尤其係灣仔果幾間路邊換呔, 我成日見啲靚車搵佢地換, 啲車主都低能.
架架飛機積都唔落pad, 一野就積花個底.  啲"新呔" 放後巷, 日晒雨淋. 唔知啲膠可以頂幾耐.

加塊木板唔得咩?

尤其係灣仔果幾間路邊換呔, 我成日見啲靚車搵佢地換, 啲車主都低能.
架架飛機積都唔落pad, 一野就積花個底.  啲"新呔" 放後巷, 日晒雨淋. 唔知啲膠可以頂幾耐.
Unquote

謝婓道嗎????

架架飛機積都唔落pad, 一野就積 ...
Anthony05108 發表於 2016-8-1 15:13

邊道就唔講啦, 唔想阻人搵食, 反正班老細又唔志在.  去襯都得換靚野, 17吋以上..
封左條後巷就用來放呔..
15/16吋果啲你想幫襯都未必so你.

整甩左啲 coating 就生锈架啦, 你估貪靚咩.
仲有, 果個兜唔係平架, 係碗狀, 正路中間要放塊pad上去架,  ...
mcdull 發表於 2016-8-1 15:05

平都甩架 ! 咁點好 ? 放塊布上去囉 驚咪 事實有咁易甩架咩 ? 又唔係撞落去 . . . . . .

架架飛機積都唔落pad, 一野就積 ...
Anthony05108 發表於 2016-8-1 15:13

人家冇您咁緊張 就係『低能』?