[維修] 新換外軚頭發現有穿左小窿 請問可怎樣補救?

各位師兄

小弟自來料比車房做, 但裝好左先發覺原來有穿左個小細窿
果陣已經夜晚 零件鋪又收左 唯有迫住照裝

想問下如果如圖咁既情況 可以點樣補救到?
估唔到買新零件都咁黑仔

希望各位師兄指點下. 感謝

外軚頭

問題不大
而且呢個程度驗到車

你都裝過,零件鋪都唔會so你,下次記得睇清楚d先搵車房裝上去,睇相你件野唔多似全新

你都裝過,零件鋪都唔會so你,下次記得睇清楚d先搵車房裝上去,睇相你件野唔多似全新 ...
gary1200 發表於 2016-8-8 11:10

師兄 係呀 經驗少 失擦睇漏左 >.<
但估唔到會咁 慘
有冇計知道可以點樣封返個窿仔?

師兄 係呀 經驗少 失擦睇漏左 &gt;.&lt;
但估唔到會咁 慘
有冇計知道可以點樣封返個窿仔? ...
xj_jacky 發表於 2016-8-8 12:06

我只係諗到用玻璃膠,先清潔乾淨,再點玻璃膠,記得刮走多如ge玻璃膠

我只係諗到用玻璃膠,先清潔乾淨,再點玻璃膠,記得刮走多如ge玻璃膠 ...
gary1200 發表於 2016-8-8 12:24

都係喎.....玻璃膠, 但係唔知D膠乾左之後, 會唔會拉爆埋完本個黑色膠?
師兄 你覺得呢?

係玻璃膠有彈性,市面上有唔同色,仲有你可以搵牙膏裝,鴨記我見過有黑色

係玻璃膠有彈性,市面上有唔同色,仲有你可以搵牙膏裝,鴨記我見過有黑色 ...
gary1200 發表於 2016-8-8 12:56

Gary 師兄 唔該哂你提醒呀. 感謝

牙膏裝果D, 叫做"RTV Silicone", 有D產品甚至寫到明係Gasket Maker, 固化後相當有彈性, 我都玩過, 不過係用黎黐其他野

牙膏裝果D, 叫做"RTV Silicone", 有D產品甚至寫到明係Gasket Maker, 固化後相當有彈性, 我都玩過, 不過係用 ...
benyeung 發表於 2016-8-8 13:40

Ben 師兄 想問下係咩地方可以買到? THX