哦~你個問題有D難度
車機唔係android係统 唔可以直接開導航?
即係用手機導航時 導航聲音太細聲所以要用藍牙連接車機播放?
手機導航時仲要開埋收音機同時經車機播放 咁到路口提示個時咪好混亂
問題:如果你車機可以選擇手機播放應該乜嘢聲都出到
     係咪先試你電話裝收音機apps後 可以揸車時 導航-收音機 安全快速切換?

多口講多句 揸車超過1秒集中力唔喺路面度除時發生悲劇呀師兄

哦~你個問題有D難度
車機唔係android係统 唔可以直接開導航?
即係用手機導航時 導航聲音太細聲所以要用藍牙 ...
kf 發表於 2016-8-11 01:44

導航 app 播放語音提示時,電話正常係會自動將音樂或收音機 app 音量調低

師兄 唔好意思 好想知道市面上邊款手機可以無數據情況下都可以導航
(我手上一堆android機無 數據情況下 只可以顯示位置唔可以導航)

師兄 高德地圖/百度地圖 無數據情況下 ...... 你唔會喺屋企預先下載全港地圖點

師兄 先唔講手機導航無 數據情況下 用唔到 當你預先下載要用地圖點
如果特然要去其他唔識路地方 點算!!! 連基本上綱查一下資訊/天文台/whatsapp
都用唔到喎 今時今曰手機無數據可能嗎?
好吧 你 車機+藍牙+手機+收音機問題 希望有有心師兄解答