[一般問題] 換胎求意見

胎size係275/40/R20,宜家用緊11年既P Zero Rosso,見時候參唔多,想換胎,希望靜啲同埋干濕地都有番咁上下水準,請問有咩好既選擇呢? 唔該晒先

Michelin PSS / 平D PS4

Michelin PSS / 平D PS4
PSG7008 發表於 2016-8-17 17:19

師兄,我睇咗下,米仔pss好似無呢個size,ps4就查唔到

師兄係SUV 呔?

師兄係SUV 呔?
PSG7008 發表於 2016-8-17 17:29

係啊師兄

吾怪之得沒,咁得 P zero / Continental Conti-Sport

用過Conti-Sport不過濕地馬馬地比起PSS,建議你用返P zero 算. 起碼個Grip 好過Conti-sport

而家咁多high performance SUV 希望遲D PSS 都出返high loading version.

吾怪之得沒,咁得 P zero / Continental Conti-Sport

用過Conti-Sport不過濕地馬馬地比起PSS,建議你用返P ...
PSG7008 發表於 2016-8-17 17:43

師兄,咁如果P Zero同米仔LS3比較呢?

我見到仲有隻CSC5 SUV,不過就唔知好唔好

師兄,咁如果P Zero同米仔LS3比較呢?
fkjohnny 發表於 2016-8-17 17:49

用緊LS3 - 一流! 冇嘢好投訴!
以前唔同車用過P0,冇得直接比較,但感覺麻麻地!

我未用過LS3, 屋企部SUV 上年先買,重係原廠runflat. 如果LS3 得遲D都要換左佢,連我老婆都話runflat 吾掂,濕地沒grip

自己部房車就一直用緊PSS

CSC5 即使我之前講的 continental sport-contact (sorry 之前記錯左個名), 屋企長老部車用緊,又緊濕地沒grip,乾地又沒grip, 價格又貴, 所以吾見意