甩P牌第三者保險費一問

大家好, 本人下月就甩P牌, 亦都夠年齡(OVER 30了), 想買架車車下爸爸媽媽出入同車下女朋友出去玩, 睇中左日產MARCH 02/03年車, 平平地2萬以下, 剛剛QUOTE左快X保, 佢QUOTE我$4800, 請問里個價錢係唔係可以接受呢? 仲會唔會有第二間平D既選擇? THANKS大家!

自己上directasia 格下價, 無NCP 應該差唔多

自己上directasia 格下價, 無NCP 應該差唔多
mo9394 發表於 2016-8-22 15:27

我問DIRECTASIA, 佢話1年牌(即係0岩0岩甩P)唔接受....

多口問句....之前聽其他人講...搵屋企人出牌都OK ? 自己用UN-NAME DRIVER ?

多口問句....之前聽其他人講...搵屋企人出牌都OK ? 自己用UN-NAME DRIVER ?
hkmix 發表於 2016-8-22 17:04

係可以, 但我又唔想攪到屋企人, 即係咁, TOUCHWOOD有咩事, 攪到屋企人個RECORD花左就唔好...

我問DIRECTASIA, 佢話1年牌(即係0岩0岩甩P)唔接受....
takuro1103 發表於 2016-8-22 16:52

咁你問嗰間肯受你就俾喇, 差唔到幾百

hkmix 發表於 2016-8-22 17:04

un-named 出事墊底又多 D, 4800 我覺得無謂咁做. 幾百蚊一年都慳好難渣車

有啲保險,寫明唔夠兩年牌齡唔受保(由其係unname)

un-named 出事墊底又多 D, 4800 我覺得無謂咁做. 幾百蚊一年都慳好難渣車
mo9394 發表於 2016-8-22 17:12

原來係咁...

March cc咁細,最小都買1500cc sunny仔啦