錢七車, 最啱電腦洗車屋

十年車, 都唔想放咁多錢去攪
琴日經過油麻地中石化, 見佢有電腦洗車屋
咪試吓囉, $110
開頭諗住停車, 佢就按制, 五分鐘攪掂
點知個叔叔先用水喉, 洗車皂, 先人手係咁二洗一次架車
再用刷, 刷下條玲, 洗按制電腦洗

呢個價, 算係咁啦, 好過去街霸放低, 行成個鐘都未攪掂

十年車, 都唔想放咁多錢去攪
琴日經過油麻地中石化, 見佢有電腦洗車屋
咪試吓囉, $110
開頭諗住停車, 佢就 ...
hkstanley 發表於 2016-8-22 15:55

會先手洗一次咁好o既 邊間會呀 ? 青衣中石化 冇咁架喎 . . . .

洗兩次?

如果真係錢七梗係囉去洗都廢事

樓主應該係第一次去洗車屋?出邊間間都差唔多都係咁洗,噴濕先,刷完呔鈴 機洗,呢個價貼市價 唔係特別平, ok 啦

出面SHELL 都唔會先用水喉同你沖一次....

樓主應該係第一次去洗車屋?出邊間間都差唔多都係咁洗,噴濕先,刷完呔鈴 機洗,呢個價貼市價 唔係特別平,  ...
奠老旗合 發表於 2016-8-23 00:25

出面SHELL 都唔會先用水喉同你沖一次....
fungman 發表於 2016-8-23 01:25

我去中石化  , 大班都有喎    開喉打濕佢 冇咩特別

樓主應該係第一次去洗車屋?出邊間間都差唔多都係咁洗,噴濕先,刷完呔鈴 機洗,呢個價貼市價 唔係特別平,  ...
奠老旗合 發表於 2016-8-23 00:25

Ching, 我架錢七, 只係洗過SHELL既電腦洗車屋... 又的的確確佢地唔會咁做...

如果真係錢七梗係囉去洗都廢事
killercheung 發表於 2016-8-22 23:53

有雀屎呀~~~~ 我架車又高身, 自己唔想攪, 咪俾人洗囉~

沙田間shell 都係呢幾個work flow。