[私家車] 遇到個變態的士佬

話說琴日泊埋架車一邊覆電話
傾完想出車走
點知有架的士泊左係側邊 我行前 佢又行前 我倒車 佢又倒。

最後我唯有轉入橫街 避左個痴線的士佬。大家小心

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android

where when

where when
wfcda 發表於 2016-8-24 16:40

琴日。九龍東。唔記得乜屋村附近

希望大家時運高

亦都祝個痴線的士佬一路順風上路
via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android

現今的士佬真是要加倍小心!親眼係油尖旺一帶見不少的士佬只要你有些少出錯,佢地就借勢撞你!

見過唔少,有次坐的粉嶺入元朗,要入左線,隔離佢「行家」點都唔讓

星期日紅磡,轉咗綠燈準備左轉,點知右邊有架黃格上嘅的士突然颷前,好在開車唔快無事,條司機望都唔望你一眼

樹大有枯枝,真係見過唔少有「搏撞」嘅心態,集中精神同小心喇。

我永遠都唔會讓的士佬,仲鍾意閘佢地
班粉人以為條路係佢地

現今的士佬真是要加倍小心!親眼係油尖旺一帶見不少的士佬只要你有些少出錯,佢地就借勢撞你! ...
joe3288 發表於 2016-8-25 01:58

借勢撞你點會呢呢d蠢事, 博撞等收錢就正常...
小路吉個頭凶你大路車停比イ巨出,
用高燈凶你,
霸兩條線唔比你過,
你行得慢阻イ巨就閂你車頭,
等等等等...就見得多

班粉人以為條路係佢地
fox1114 發表於 2016-8-25 10:56

雖然都有少數的士司機係好,但我都係一見的士都唔會讓。

大部分的士佬渣車都係亂咁黎,平時其他車要讓,我都一定會讓佢先,的士佬我就一定會閘佢。

班粉人以為條路係佢地
fox1114 發表於 2016-8-25 10:56

雖然都有少數的士司機係好,但我都係一見的士都唔會讓。
大部分的士佬渣車都係亂咁黎,平時其他車要讓, ...
trendhk 發表於 2016-8-25 13:30

唔怪知得日日路面上有咁鬼多碰撞 ,  如果一個痴有緣遇到一個傻的就會發生 !
   痴線的司機只有的士佬 , 其他所有的全是正常 ? 真的嗎 ?

為左啖氣 輸左時間同金錢(有排camp)
當然有人係唔介意或認為有空閒同佢地據理力爭