[一般問題] 大家依排行昂船洲大橋小心D,今日放工見到有3架車俾人捷停

兩架警車加一架隱形 , 同一時間3部車俾人捷埋一邊

兩架警車加一架隱形 , 同一時間3部車俾人捷埋一邊
carl.20150508 發表於 2016-8-29 10:21 PM

其實個個星期都有咁濟
ps..係昂船洲橋底番工

其實個個星期都有咁濟
lyh1993 發表於 2016-8-30 01:17

睇返上集夢想車X就知咩事!
話事話個check point有事會點呢?

睇返上集夢想車X就知咩事!
話事話個check point有事會點呢?
hydrocarbon 發表於 2016-8-30 01:19 AM

用黎捉超速 成日先佢地係到開紅藍燈set車 不過係部銀色5系

其實個個星期都有咁濟
lyh1993 發表於 2016-8-30 01:17

今次第一次見到, 同一條路有3架車俾人捉到, 通常第一架車俾人捉,後面應該知道

用黎捉超速 成日先佢地係到開紅藍燈set車 不過係部銀色5系
lyh1993 發表於 2016-8-30 01:44

我見第三部都係銀色5系,旅行版

响大路set咗定速,又點會怕俾警車截呢?唔好好似郭靖隻小紅馬咁,見前面有架車就要過咗佢至得㗎。

週時set咗定速,後面架車就係唔鍾意,係都要過你。我都定咗速响條路嘅limit,你過我就實係超速喇。試過有次條路兩線,速限70,行右線定速70Km,後面架車响左線過我,跟住再後面架隱形警車就閃燈嘞。

回覆 3# hydrocarbon

香港咁多直路, 應該已mark咗幾段做 check point, 只係橋底做 check point 近D

响大路set咗定速,又點會怕俾警車截呢?唔好好似郭靖隻小紅馬咁,見前面有架車就要過咗佢至得㗎。

週時se ...
鄧記 發表於 2016-8-30 09:59

yes ppl driving mentality is weird

週時se ...
鄧記 發表於 2016-8-30 09:59

如果佢可以左線過你,  點解你唔返左線?