換胎求介紹

架車需要換呔,size係
前225/45 r17,
后255/40 r17
各位師兄有冇咩好介紹?

最好乾濕都夠抓地,平時少少跑但唔算飛好多,性能同舒適我會要性能多d,週末車(5年都唔夠3萬咪)

價錢方便想6千或以下埋單。

我應該都系換米仔PSS,多謝各位師兄提議!

edit:
頭先問過呔舖,好多都話我條後呔size太唔common,行水都冇,得返d半r呔揀,一係就downsize去245/40,想問師兄窄10mm會有咩影響?
如果半r,米仔cup2,石橋re71r,定橫濱ad08r好?
半r我最擔心濕地,尤其好似呢排落雨咁密咁,同埋半r係咪唔熱身唔咬地架?

架車需要換呔,size係225/45/r17,各位師兄有冇咩好介紹?
hkhorace 發表於 2016-8-31 14:23

PSS

架車需要換呔,size係225/45/r17,各位師兄有冇咩好介紹?
hkhorace 發表於 2016-8-31 14:23

goodyear Eagle F1A3, 新出的。

RE003, PS4, F1A3

RE003
平靚正

回覆 3# backspace-hk

問過行貨最快9月中先有

回覆 2# benny8888

問過  pss 同 ps4 差300一條,值唔值呢?

回覆  benny8888

問過  pss 同 ps4 差300一條,值唔值呢?
hkhorace 發表於 2016-9-1 09:09

其實睇你咩要求 玩車定代歩haha

回覆 8# benny8888

架車我同屋企人share,我就好少飛,但係佢地有時係山路到渣得幾快

回覆  benny8888

架車我同屋企人share,我就好少飛,但係佢地有時係山路到渣得幾快 ...
hkhorace 發表於 2016-9-2 01:00

既係會飛la , PSS then,,,  你吾飛你出小d lor