洗完車有感

Waterless洗車既奧義係乾手淨腳, 噴完抹完埋毛巾掉落洗衣機洗完就收工

正常水喉洗完車收拾先係惡夢既開始,條吸水毛巾又大又重,舊毛毛海綿又鬼死咁好吸力洗極都仲有泡,洗鈴條毛巾D鐵粉又洗極都唔甩...散收收又冇得一機過洗,谷用手洗...

好,發洩完畢,我電鍍鈴D迫力粉好覺眼,下星期都係繼續用水喉洗

>> 毛巾掉落洗衣機

實在太
污濁, 通常手洗‥

'條吸水毛巾又大又重'

用大毛巾?我用茶餐廳抺枱嗰種⋯

Waterless洗車既奧義係乾手淨腳, 噴完抹完埋毛巾掉落洗衣機洗完就收工

正常水喉洗完車收拾先係惡夢既開始, ...
eh 發表於 2016-9-19 00:09

水喉有膠筒 有幾重??
5米水喉連水槍(膠野) 唔想生秀
細水筒
美光 黃色 有時用 金色 之前用紫色
soff99 軟蠟
3m 泥一舊
龜牌海綿一塊
nano 布2塊
車用精品吸水布大size

keep住一星期洗一次 不論冬天2度 夏天35度

水喉有膠筒 有幾重??
5米水喉連水槍(膠野) 唔想生秀
細水筒
美光 黃色 有時用 金色 之前用紫色
soff ...
jazz2014 發表於 2016-9-19 08:04

係洗條毛巾果時索滿曬水重

係洗條毛巾果時索滿曬水重
eh 發表於 2016-9-19 09:58

你會擰干佢先架嘛...

正常水喉洗完車收拾先係惡夢既開始, ...
eh 發表於 19/9/2016 00:09

毛巾可選擇細塊d,30 x 30cm一樣咁用..
毛毛海綿洗左面層d烏糟野拎乾就可以
洗鈴我用油掃黎洗..

依家懶晒, 我2-3weeks rinseless一次, 3-4個月先一次水喉

洗鈴我用油掃黎洗.. ...
A君 發表於 2016-9-19 13:26

A sir 你洗完鈴有冇再用其他野嘖上去?
我發覺次次洗完唔夠一星期已經痴左好多brake粉

洗鈴我用油掃黎洗.. ...
A君 發表於 2016-9-19 13:26

抹乾部車wor,太細好快濕到抹唔到