第一次被影衝燈..收唔到罰款通知~點算

因第一次收告票有點擔心.
收到信~我寄左確認信成三個星期~都收唔到叫我交罰款
驚到時罰更多..要上庭
通常幾耐先收到罰幾多分同罰款?

都係我衰..燈位停左見後面有架白車..咪行前半個車位比佢過頭..
之後見突左出黎..跟白車過埋..

因為讓白車而出咗少少,未必告。 亦可作抗辯理由。

如果擔心,可打比交通部問吓有無發信。好似一封平郵一封掛號, 好少衝燈,唔知有冇記錯。

因為讓白車而出咗少少,未必告。 亦可作抗辯理由。

如果擔心,可打比交通部問吓有無發信。好似一封平郵一 ...
nganshiu 發表於 2016-9-25 19:03

之後凸左出黎跟白色車過

淨係讓白車就梗係冇事啦,但你跟埋佢沖燈就死梗啦!

via HKEPC Reader for Android

淨係讓白車就梗係冇事啦,但你跟埋佢沖燈就死梗啦!  

via HKEPC Reader for Android ...
citibatter 發表於 2016-9-26 07:48

我知衰
咁寄左四個星期確認信都冇罰單消息
係咪唔正常?

上網見有D人又係收到第一張通知書
之後兩個月都冇罰單。。一黎就話追幾次都冇交。。罰幾千

我知衰
係咪唔正常?

上網見有D人又係收到第一張通知 ...
羽毛刀 發表於 2016-9-26 07:58

打電話去查詢啦

我知衰
係咪唔正常?

上網見有D人又係收到第一張通知 ...
羽毛刀 發表於 2016-9-26 07:58

一般2星期有回信

因第一次收告票有點擔心.
收到信~我寄左確認信成三個星期~都收唔到叫我交罰款
驚到時罰更多..要上庭
通常幾 ...
羽毛刀 發表於 2016-9-25 06:47 PM

凸完出來,等佢 爪巴頭,跟埋人地走?
會唔會係影白車?

凸完出來,等佢 爪巴頭,跟埋人地走?
會唔會係影白車?
pbodq 發表於 2016-9-27 13:07

衝燈cam先影白車,第二張再影樓主架車,不是平排出

衝燈cam先影白車,第二張再影樓主架車,不是平排出
computer1975 發表於 2016-9-27 02:21 PM

尾轆過trigger先至閃第1下

樓主個case係閃2下還是閃4下?