公司換車,H1改良版有無ching渣緊?

改良版車價吸引,但油費表現ok嗎?韓車維修會唔會難整?

唔清楚你講嗰隻改良版改良咗啲乜,但係外國好多爆turbo嘅story…(100k km打後)

唔清楚你講嗰隻改良版改良咗啲乜,但係外國好多爆turbo嘅story…(100k km打後)
g1jockey 發表於 2016-10-14 13:23

新版歐六車唔洗入尿素,唔洗燒炭,靘仔左

架車幾慳油,highway行6.9L /100km,計落每公里幾毫子,公司送貨岩曬

andy1958_2 發表於 2016-10-14 14:30

唔飲尿用EGR高溫好多,我對韓國仔有無能力操控黎個情況好懷疑,外國己經話好易打柴

本身韓國Engine技術己經唔係好

andy1958_2 發表於 2016-10-14 14:30

咁多日歐大廠都要飲尿,韓仔我真係唔敢搞...

自己揸緊Renualt Traffic dci140, 1.6 twin turbo, 剛剛行咗一萬,換過一次偈油,100km大約用5.8L柴油,超給省油。

講開 H1 我只係見過一次尾門係對開,其餘都係向上揭,點解對開版本咁少人出?

講開 H1 我只係見過一次尾門係對開,其餘都係向上揭,點解對開版本咁少人出? ...
madmacuser 發表於 2016-10-15 17:25

香港地停車,你就知對開點解無咩人用....

入面設備靚仔,坐過朋友個部,自動波起步快同幾靜,真係載客載貨都得