貝殼牌正有打算係外國油站安裝EV差?!

如果有得揀,你會寧願自己有個EV差定去油站差? 後者如果香港都有的確有得諗;不過自己有一個點都方便D,夜晚出完車,plug-in差到第二朝,又滿電出車!

http://www.fleetnews.co.uk/news/ ... -ev-charging-points

當然係自己有一個啦~~
btw 油站裝電充有小小倒自己米

當然係自己有一個啦~~
btw 油站裝電充有小小倒自己米
jokercool 發表於 2016-10-24 11:18

理得佢~方便到電車車主又有咩所謂~
不過睇內文仲未知一個油站會裝幾多個,如果得一兩個,又係會排餐死

對公眾充電最大需求就係喺市區,但香港市區油站可以放得落幾多部車。
之前有提議部分錶位加付費電力裝置,又係搞唔成。

理得佢~方便到電車車主又有咩所謂~
不過睇內文仲未知一個油站會裝幾多個,如果得一兩個,又係會排餐死 ...
lovepug728 發表於 2016-10-24 11:33

一早做電車站啦
不過係時候諗諗加做快充 街邊 要等7 8 個鍾死得

對公眾充電最大需求就係喺市區,但香港市區油站可以放得落幾多部車。
之前有提議部分錶位加付費電力裝置, ...
worldcat 發表於 2016-10-24 12:53

呢個的確係香港推動電車遇到的問題,油車本身已經唔夠位泊又何來有車位起充電站

之前有提議部分錶位加付費電力裝置, ...
worldcat 發表於 2016-10-24 12:53

錶位加付費電力裝置fit wo! 彈性好多! 不過政府嘅野就...

一早做電車站啦
不過係時候諗諗加做快充 街邊 要等7 8 個鍾死得
jazz2014 發表於 2016-10-24 13:13

如果快差呢? 不過快差會加快舊電損耗,唔夠長遠..
自己差/電車站都係最好

呢個的確係香港推動電車遇到的問題,油車本身已經唔夠位泊又何來有車位起充電站 ...
hihihellohihi 發表於 2016-10-24 13:24

慢慢發展啦~始終電車都係處好初期階段姐~
不過油車唔夠位泊就真係唔能夠接受咁多年都係咁

如果快差呢? 不過快差會加快舊電損耗,唔夠長遠..
自己差/電車站都係最好 ...
lovepug728 發表於 2016-10-24 14:53

咁你想冇電嗎?

仲有你諗下如果你入油要得6小時 你會點諗??

傷電 留返最終個日先諗