[一般問題] 湯車問題

想問下,如果架車會行會走,係唔係同佢走一轉錦田既湯車場
好似去洗逹放iPhone 咁~ 既價車最好

唔放上28cars 既原因係架車比外觀比較舊,廢事比人彈三彈四

1. 放上 28CAR 填你心水價錢寫明零件車不二價
2. 渣去求其一間湯車場, 帶埋牌簿正本, 收錢搭車返屋企 (記住拎埋湯車紙)

老實講,行得走得又唔係真係爛熔熔,正常28放點都好價過湯。
除非你完全唔想煩同急放。

寫明粗用車,價錢反影一齊,車行免問同要正式轉名。到時可以留地址俾人(唔太隔涉的話),佢睇左個殼啱先再約試車。到時登一頭半個月無人要先湯。其實唔少p牌同村屋人搵幾千蚊車揸。

樓上師兄提左,湯車記住攞返湯車紙,佢叫你簽授權書唔洗理佢。以前有場用湯車價收二手,宜家唔知重有無人咁做。否則一陣架車有乜事都入晒你數。

回覆 1# mycrack

咩車?高價收車!

放28真係浪費時間,劏就快靚正

幾年前羅去劏有4.5k,放28開8k,諗住六千都走,啲人還價3k,我話你打去劏場問下價先揾我,等多幾日運吉多,前後等左大半個月,停車場都要錢架,即送去錦田,收返4500仲同我講聲多謝,真係估佢唔到,走果時仲叫佢拆個車牌比我做紀念,話哂第一部車跟我十年

回覆 5# mickey1234

其實係個 post 度打好晒野都 ok wor...
如果係樓主個 case, 我會咁打
價錢反映質素, 外觀殘舊, 介意勿擾, 機件正常, 行得走得, 外觀請睇相, 車行免問, 約睇車無問題, 但試完唔買 $100 約車費, 要求同日運輸署過名, 10/30 無人要送湯車房

回覆  mickey1234

其實係個 post 度打好晒野都 ok wor...
如果係樓主個 case, 我會咁打
價錢反映質 ...
ryan_cheung 發表於 2016-10-25 15:22

幾年前放架wish就係類似咁打。
有花有凹,睇啱個殼先試車,試車先落訂,可以九龍區驗。波箱同偈無問題唔退訂。驗車無焊唔退訂。
   當年記得其他同年標7~8萬, 自己開6萬左右,最後5萬8成交。由登至過戶,係兩個星期嘅事。

賣車唔係想賣幾多錢,係市場接受幾多。只要抵買自然會有人買。 私放唔洗咁就買家,佢有心買就會配合,當然賣家亦唔好掉高黎賣。

放28真係浪費時間,劏就快靚正

幾年前羅去劏有4.5k,放28開8k,諗住六千都走,啲人還價3k,我話你打去劏場 ...
mickey1234 發表於 2016-10-25 15:17

我果部執到靚一靚都係兩三萬
宜家長期無渣我諗開一萬都比人還淨幾千

最唔想好似要求人要咁.... 師兄果時放比咩車埸
係咪間間都差唔多價錢

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

師兄部車係咩車?
我想搵部車比我呀媽操車
thx

我果部執到靚一靚都係兩三萬
宜家長期無渣我諗開一萬都比人還淨幾千

最唔想好似要求人要咁.... 師 ...
mycrack 發表於 2016-10-25 21:43

名唔記得,只係打左幾間問下價,最低果間都好似開3k,聽到有間4.5k跟住問地址睇google map