凌志 ES300

大家好

想請教大家有冇渣過凌志 ES300

我想買架二手車,一路都係睇開日產CEFIRO 230JM,但最近見到凌志 ES300二手都好平,所以想問問大家,2款車邊款好?

凌志 ES300: $2萬,05年車,行左8萬公里
日產CEFIRO: $2萬,05年車,行左7萬公里

CEFIRO出名行車寧靜同舒適,唔知凌志會有咩評價

大家好

想請教大家有冇渣過凌志 ES300

我想買架二手車,一路都係睇開日產CEFIRO 230JM,但最近見到凌志 E ...
manchars 發表於 2016-10-31 17:36

ES300~=Camry 3.0V6,牌費貴一級

回覆 1# manchars

10年以上嘅車,應該都幾多病痛
check清楚至好買,除時買咗洗多一萬幾千

回覆  manchars

10年以上嘅車,應該都幾多病痛
check清楚至好買,除時買咗洗多一萬幾千 ...
alexyiu 發表於 2016-10-31 18:17

3.0V6 換油都換多啲

10年前仲要3.0 你認真?

p.s. 凌志會多d件 ,同埋如果你想講寧靜舒適,V6都係好選擇,唔洗扯高轉應該已經好爆過2.4直四
咁當然有代價, 唔知洗唔洗2.5/km?

斜燈個代 ES / WINDOM 好像是行 cam 帶的,難免要預一筆錢搞

10年前仲要3.0 你認真?

p.s. 凌志會多d件 ,同埋如果你想講寧靜舒適,V6都係好選擇,唔洗扯高 ...
棋靈王~藤原佐為 發表於 2016-11-1 18:16

05 camry V6 4at比06 2.4 camry 5at每公里貴一毫度,es300 係5at,分分鐘貴唔倒一毫,06 camry 而家1.6-1.7/km,油價-$2.2折扣計,50/50 city/hwy

斜燈個代 ES / WINDOM 好像是行 cam 帶的,難免要預一筆錢搞
o_my_god 發表於 2016-11-3 01:40

3.0v6 係行cam 帶,十年車,點只換皮帶咁少野

十年車, 打南摩,偈躉膠,各種杯士 都差唔多夠期啦,要預埋呢D parts要換。

十年車, 打南摩,偈躉膠,各種杯士 都差唔多夠期啦,要預埋呢D parts要換。 ...
aspcc 發表於 2016-11-3 09:33

仲有水箱,避震都夠期