[私家車] 洗車一問, 大圍邊間好? 停車場好唔好?

1. 停車場萬年布 $290/月 = 每日抹+1次打蠟

唔怕貴, 係聽人地講萬年布抹左仲衰, 做唔做得過?

我見好多新車都有搵佢, 見到又唔差

2. 去大圍搵人手洗, 兩星期去一次, 每次$150左右(邊間好?)

3. 同埋沙田附近邊到有水位? (唔想公開可PM我)

雖然6年二手車, 不過KEEP得幾好, 想KEEP落去

1. 停車場萬年布 $290/月 = 每日抹+1次打蠟

唔怕貴, 係聽人地講萬年布抹左仲衰, 做唔做得過?

我見好多新 ...
ckarea 發表於 2016-11-1 09:29

一桶清水加幾塊布就洗全層既車,啲塵痴住塊布日日同你部車磨沙。

一桶清水加幾塊布就洗全層既車,啲塵痴住塊布日日同你部車磨沙。
backspace-hk 發表於 2016-11-1 09:39

咁我每星期去一去大圍算, 當泊車去食飯

想問洗車要幾耐拎返車? 可以泊到幾耐?

2. 去大圍搵人手洗, 兩星期去一次, 每次$150左右(邊間好?)

ckarea 發表於 2016-11-1 09:29

我都想知邊間好, 請分享下  

停車場亞嬸用既係萬年布,你估洗車場果條唔係咩?

alan4k 發表於 2016-11-1 11:59

洗車場用水喉水洗好少少。

咁我每星期去一去大圍算, 當泊車去食飯

想問洗車要幾耐拎返車? 可以泊到幾耐? ...
ckarea 發表於 2016-11-1 09:40

大圍唔熟路

alan4k 發表於 2016-11-1 11:59

咁即係點? 自己黎?

我現在洗車通常15 min 內搞掂。關鍵是

1)有取水點接水喉洗前和洗後噴車
2) 買塊大大塊的超級吸水布(我買了塊韓國仔造的),洗完可一野過吸乾全車水。布一下都唔使摟。

via HKEPC Reader for Android

我現在洗車通常15 min 內搞掂。關鍵是

1)有取水點接水喉洗前和洗後噴車
2) 買塊大大塊的超級吸水布(我買了 ...
chanzilla 發表於 2016-11-2 11:51

1.) 呢個係最大問題!