月結油卡一問

我想申請張月結油卡...但我想問呢...每次入完油....佢會唔會比返收條你...入左幾多架?

用乜野方法俾錢都會有收據。
除非日日入油或者回贈好多,如果唔係用現金咭(cash / credit card) 咪一樣。

用乜野方法俾錢都會有收據。
除非日日入油或者回贈好多,如果唔係用現金咭(cash / credit card) 咪一樣。 ...
worldcat 發表於 2016-11-16 10:40

小數怕長計...

你都係岩既.....我SET 死左自己每次每星期入油200元.......如果 減2蚊.....同減2.XX .....每星期可以差8蚊.....一個月就32蚊了......

咁當然...我仲係P牌....對呢D唔多識.....JOIN 左睇下見對唔對路先....唔對路就走

有D公司可以比你上網check月結單,
又有D會send sms話你知呢個月用左幾多錢油

我想申請張月結油卡...但我想問呢...每次入完油....佢會唔會比返收條你...入左幾多架? ...
hkmix 發表於 2016-11-16 10:29

油站會比你

小數怕長計...

你都係岩既.....我SET 死左自己每次每星期入油200元.......如果 減2蚊.....同減2.XX  ...
hkmix 發表於 2016-11-16 10:51

下面都係易申請嘅現金油咭(所謂現金只係要即pay, 一樣可以用信用咭)
中石油 (唔係 化), 出張咭 已經有 2.2 / 2.6
    shell 車隊咭 -1.9 + 1500分換$50 油券, 大約減$2.30 (平貴油一樣。
esso紅咭 1.9
可能唔係最平,但叫做直接同油公司申請,唔洗經第三方。

大折扣月結咭好多都要經第三方公司申請,搵返啲大公司先好幫襯。一陣細公司賣你資料俾人就麻煩。

下面都係易申請嘅現金油咭(所謂現金只係要即pay, 一樣可以用信用咭)
中石油 (唔係 化), 出張咭 已經有 2 ...
worldcat 發表於 2016-11-16 15:01

ESSO 紅卡點申請?

我上次WALK IN 申請....去減我0.9 既...

話時話..所有油站既油(唔同油公司) 掛牌都係一樣錢嗎?

會唔會話邊間油公司掛牌特別平?

因為我上網搵..

==

消費者委員會: 價格記錄更新
$14.39 (-0.15) 蜆殼Shell FuelSave 汽油
$15.48 (-0.15) 蜆殼Shell V-Power Nitro+
$14.39 中石化汽油
$15.48 中石化超級汽油
$14.39 中國石油清新汽油
$15.48 中國石油超級汽油
$14.39 加德士特配 黃金汽油
$15.48 加德士特配白金汽油
$14.39 埃索Synergy Extra 汽油
$15.48 埃索Synergy Supreme+ 特級汽油

===

就咁睇好似就一樣錢.

ESSO 紅卡點申請?

我上次WALK IN 申請....去減我0.9 既...
hkmix 發表於 2016-11-16 15:17

超易。。。。。仲可以做善事。
Google 大神 esso 紅咭 保良局

fax張form 等3~4個星期就會寄咭俾你。

超易。。。。。仲可以做善事。
Google 大神 esso 紅咭 保良局

fax張form 等3~4個星期就會寄咭俾你。 ...
worldcat 發表於 2016-11-16 15:20

Very Good !   Thank You.