點解教車師傅咁鍾意遲到?

大家係咪都有呢個經驗?

大佬... 佢地係 45分鐘當一個鐘. 通常兩個鐘起計, 即1:30鐘一堂, 但約學生就1:30做單位, 咁架車塞少少返唔切來都已經遲啦.. 香港人賺到盡係咁架啦. 遲唔過15分鐘都算係咁. 同你去餐廳話, 我book左位架喎, 仲要等? 一樣。
你預budget時,打埋呢啲數去格價,就冇咁唔開心架啦。
要準時啲去跟駕院。但羊毛又係羊身上。

大家係咪都有呢個經驗?
guppyguppgyuppy 發表於 2016-11-18 10:18

我以前學車個師父,次次都早過我。
仲有個時係計上車開始先計時,一上車個師父就睇錶

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

我以前學車個師父,次次都早過我。
仲有個時係計上車開始先計時,一上車個師父就睇錶

via HKEPC I ...
gary1200 發表於 2016-11-18 11:03

咁幾好喎

大佬... 佢地係 45分鐘當一個鐘. 通常兩個鐘起計, 即1:30鐘一堂, 但約學生就1:30做單位, 咁架車塞少少返唔 ...
mcdull 發表於 2016-11-18 10:26

我而家都係咁諗, 又唔想同佢理論, 人地教你, 你仲串串貢, 蝕底都係自己
都無話開唔開心LU, 上左船就真係無得回頭

大佬... 佢地係 45分鐘當一個鐘. 通常兩個鐘起計, 即1:30鐘一堂, 但約學生就1:30做單位, 咁架車塞少少返唔 ...

其實我唔係好明, 點解45分鐘當一小時囉....前後無左30分鐘, 講真上車查得順都要D時間, 到順左就要落車, 真心覺得無癮

我之前果師傅都好好人........有時遲左...都肯補返比我....

但有次真係火火地......我都知唔關佢事......

已經約好時間.....我都已經到左......佢話佢塞緊車.......我又等丫又等....過左差唔多半個鐘....佢打黎話不如今次呢堂取消....因為真係好塞車....

不過諗返起算啦...我覺得佢教得幾好.....只係果陣時...唔多開心姐....因為果次我專登出去學車.

我之前果師傅都好好人........有時遲左...都肯補返比我....

但有次真係火火地......我都知唔關佢事......
...
hkmix 發表於 2016-11-18 11:40

你師傅真係好有責任感, 我果個, 連約時間都懶洋洋, 我仲緊張過去. 大佬我成日催住問住有冇時間, 咁大個人, 問得多真係好老土又煩, 唔明點解唔可以一次過約晒25個鐘, 大家都好做呀

我相信學院教有系統得多, 不過真係幾貴

我相信學院教有系統得多, 不過真係幾貴
guppyguppgyuppy 發表於 2016-11-18 11:50

所以咪係囉。同你去淘寶一樣,貪平就要預左有風險。
返來冇事係bonus.  淘左件垃圾返來都要係預左。
學車遇到好師博都係睇彩數,就算有人介紹都係咁話。人夾人。