想問下原本對燈冇魚眼...

宜家將halogen燈變左魚眼加HID

驗車一定肥
可以有乜方法

有冇方法保持魚眼但轉番halogen ...得既話又係咪pass 到???

thanks

99.9% 唔得
除非你架車有 HID 款
好似我架 Mobilio 咁,有普通 H4 ,有 HID
燈座係有分別

宜家將halogen燈變左魚眼加HID

驗車一定肥
可以有乜方法

有冇方法保持魚眼但轉番halogen ...得既話又係咪 ...
feifei22 發表於 2016-11-24 20:44

Halogen + fisheye = OK on my Nissan

我果款係有hid 架

不過我個架冇

99.9% 唔得
除非你架車有 HID 款
好似我架 Mobilio 咁,有普通 H4 ,有 HID
燈座係有分別 ...
~粉腸~ 發表於 2016-11-24 20:49

pass test??

Halogen + fisheye = OK on my Nissan
PPLd 發表於 2016-11-24 21:15

pass test??
feifei22 發表於 2016-11-24 22:13

Fisheye on non HID headlight.
No issue in inspections.
Ar Sir also asked me Not HID ma??

我果款係有hid 架

不過我個架冇
feifei22 發表於 2016-11-24 22:12

搵對中古原裝HID換左佢一了百了。我朋友自己係日本BID,係香港搵車房換完去驗車原全無問題。

揸去驗左先,驗唔到先換返原裝。
就算俾你換到鹵燈泡,經魚眼出燈影都未必合格。

提一提,如果成組原裝位換嘅hid係有機會過到驗車。
但要睇你組魚眼質素同驗車師心情。

又如果你組hid係出面後加副廠火牛吊吊ing個種,9成死得。

Anyone can pm me garage to change my hid to halogen and can arrange pass test?

Thanks a lot

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone