[產品資訊] Garmin HUD 抬頭顯示 - 開箱

其實好早好早年代,已經有呢樣野。記得二十年前個朋友部日產 Bluebird 已經有,係投射個速度去螢幕。

早前閒來無事browsing期間見到呢樣野見唔太貴手痕定左嚟玩,剛剛今日收到。全新要 US$255,我呢部係番新貨連Shipping US$59.99 (HK$482)。香港應該無得賣,Taobao 有但係過千,過千我一定唔買。

Pros
平、大牌子、暫時唔知好唔好用
Cons
好似一定要用電話 link apps

多謝分享,容後再Update

終於安左,有香港地圖,構圖複雜啲個人鍾意用「高得」多啲。電線誤夠長要用extention。語音有廣東話。
唔太贊成買。

好似要用返garmin個導航app,但果個app有香港地圖?

回覆 2# misugi

有中國香港,但有幾details要用過至知

之前有睇過但太貴啦,邊到可以買到翻新機?後裝始終唔太靚仔,呢隻自己帶反光版應該會好啲,等你評測!

回覆 4# colaa

喺 eBay 買。

好似係靠GPS 測速,停低都可能話你行緊2公里

via HKEPC Reader for Android

台灣 MIRROR HUD
直接 HDMI 輸入輸出

相信將來,會進入 HUD + CarPlay 年代

回覆 7# archy

正喎 !! 我發現條接線太短(我想走線),要去買個extention至試到