買二手車2011年,行在8萬里,算唔算多?

LEOWAI 發表於 2017-1-9 14:03

一年得一萬差唔多啦。

唔算少, 不過都算正常, 同埋改里數一般會改成3~4萬, 所以好少機會呃你

唔算少, 不過都算正常, 同埋改里數一般會改成3~4萬, 所以好少機會呃你 ...
ckarea 發表於 2017-1-9 16:02

如果係行貨又有番開廠做regular check, 教咪機會又細d既
起碼每次番去做checking時都有里數mark低

我一年渣近2萬公里

唔算少, 不過都算正常, 同埋改里數一般會改成3~4萬, 所以好少機會呃你 ...
ckarea 發表於 2017-1-9 16:02

點樣改里數...係咪車房都做到?

點樣改里數...係咪車房都做到?
LEOWAI 發表於 2017-1-9 17:32

FYI
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20131023/18475361

呢一世都唔會係車行買車

有朋友做賣二手車, 唔算大都搵成億, 你話食邊個食返黎?

6年除開咁多日大約1日30幾公里, 可能係係附近返揸車返工,  行多兩萬就10萬,本人覺得有小小多

如果係行貨又有番開廠做regular check, 教咪機會又細d既
起碼每次番去做checking時都有里數mark低 ...
hkcs007 發表於 2017-1-9 16:19

但去到6年既車可能好小會返廠check???