有冇人DIY裝過Taobao電尾門/電腳踏

有冇巴DIY過呢兩樣野
自己施工有冇大困難,可靠性ok?想試下自己搞

宜家呢類型的產品都比較成熟~
選個大牌子嘅 唔應該有乜嘢大問題~
不過電尾都幾大工程 拆好多嘢~
最好給專業人士去搞~
最好有拆過同型號車經驗嘅師傅~
如果無DIY底子 最好都喺比人安裝~

我都研究緊這玩意,DIY 到無野玩想玩這個。

via HKEPC Reader for Android

我都係渣SUV半年前係淘X買左對腳踏自己裝,上星期換油時發現開始生锈跟手拆左,所以未買既師兄,最好考慮清楚先,買左既師兄得閒都自己檢查下
(我買個對唔係電動 , 件貨+運費=$HK1300)

部份安裝是很難,特別係對位會出問題。

上次我裝320電尾裝左6小時先裝完,就係對位幾個鐘,
如果唔係專業真係唔建議裝,除非你真係好想挑戰自己。

你買返黎自己裝係自己手工差定係佢件產品唔好隨時羅生門。。。

我都係渣SUV半年前係淘X買左對腳踏自己裝,上星期換油時發現開始生锈跟手拆左,所以未買既師兄,最好考慮清楚 ...
skyco 發表於 2017-1-22 20:17

wao,thx!

部份安裝是很難,特別係對位會出問題。

上次我裝320電尾裝左6小時先裝完,就係對位幾個鐘,
如果唔係專業 ...
archy 發表於 2017-1-22 20:40

謝謝,要自己鑽孔? 定係佢話岩位都差少少?

謝謝,要自己鑽孔? 定係佢話岩位都差少少?
棋靈王~藤原佐為 發表於 2017-1-23 16:24

唔係原廠野99%要打孔的!
原廠野,你預左比返原廠價!

研究緊平平地裝這些玩下:

http://h5.m.taobao.com/awp/core/detail.htm?id=42603192900&toSite=main

via HKEPC Reader for Android

有冇巴DIY過呢兩樣野
自己施工有冇大困難,可靠性ok?想試下自己搞

...
棋靈王~藤原佐為 發表於 2017-1-14 12:04

驚依啲野漏電,又驚佢夾到人唔識停夾瓜左。
又要開窿,開左窿又要防水。
出事過陣保險佬話你改裝車唔陪錢。
越諗越多野