[技術討論] 本田車换大面板 ,有咩介紹同駁線問題

嗨,想同架車加番個大面板,主要想用到gps,藍牙播歌,講電話,USB/aux 差電同播歌, 其實如果有apple CarPlay 嘅話係咪就唔使買連gps嘅機頭因為贵好多,另外我原廠個headunit 係連埋冷氣所以我會係中間手飾箱裝個大面板但係駁線果啲點先可以用番軚控制較大細聲等等
Thanks in advance

嗨,想同架車加番個大面板,主要想用到gps,藍牙播歌,講電話,USB/aux 差電同播歌, 其實如果有apple CarPl ...
raf_ilt 發表於 2017-2-5 23:24

我朋友換左CarPlay,話唔係想像中咁實用
1. 要長吉線,導航要用Apple Map(我相信好多人渣車用開Google map, even iOS)
2. 聽歌得Spotify同Apple Music
其他音樂平台冇專用app,只可顯示now playing歌名,有轉歌/上一首/下一首....同藍芽異曲同工。
其他冇咩特別功能....

另外我唔知你係咩車,個車機擺咩位置
有d人會覺得睇手機導航夾正前面A柱,隻眼反而唔洗望去車機咁遠。。。不過呢個好個人

香港得好少車機有完善導航,有都幾貴下,買到CarPlay機

回覆 1# raf_ilt

RB1 ?

回覆 3# hahamd

Honda cl9

回覆  hahamd

Honda cl9
raf_ilt 發表於 2017-2-7 07:36

當然係淘寶去買雅閣七代10寸安卓

via HKEPC Reader for Android

當然係淘寶去買雅閣七代10寸安卓

jimcat 發表於 2017-2-7 13:29

I was going to but i dont like them

回復 6 #raf_ilt
本人覺得... cl9  個裝 mon 位好低, 個 mon 只係前座睇, 後座比碌波棍檔晒, 白天行車會有波棍倒影, 停車睇戲, 長時間dap頭睇頸會痛, 睇地圖要向下望都唔方便,  仲有... 裝 mon 好似要買個架
當然好處係唔駛換走原裝 panel, 有好有壞吧