咁即係比唔比u turn?

https://www.google.com.hk/maps/@22.4247783,113.9876666,3a,75y,59.63h,61.96t/data=!3m6!1e1!3m4!1sACeuzPqyjG5G1Am3Qwahaw!2e0!7i13312!8i6656

le度有個禁u turn/

https://www.google.com.hk/maps/@22.424876,113.9877846,3a,75y,91.29h,60.68t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjVWQEwLM_UYrswQ_tycI0A!2e0!7i13312!8i6656

但前D 又係個地下標示轉右...

轉右 同 u turn 兩會事, 佢比你右轉但唔可以 u turn, 好多位都係咁

轉右 同 u turn 兩會事, 佢比你右轉但唔可以 u turn, 好多位都係咁
餃粉 發表於 2017-2-20 15:10

即係可以轉入藍色,
定係個地標係叫你可以轉入紅色?

即係可以轉入藍色,
定係個地標係叫你可以轉入紅色?
LEOWAI 發表於 2017-2-20 15:22

清楚到不能再清楚喎師兄
好明顥係比你轉去紅箭咀入村但唔可以藍箭咀調頭啦

樓主, 你有無車牌架???  

如果可以U-TURN, 個"不准U-TURN"牌整來做乜用 ???

清楚到不能再清楚喎師兄
好明顥係比你轉去紅箭咀入村但唔可以藍箭咀調頭啦  ...
ryan_cheung 發表於 2017-2-20 15:31

咁同樣, 點解le個又轉到藍色?

樓主, 你有無車牌架???  

如果可以U-TURN, 個"不准U-TURN"牌整來做乜用 ???
jwong852 發表於 2017-2-20 15:36

就當我無車牌, 你有. 好嗎?
地下都好多胎癢.
我只係想搞清楚....唔清楚就請教下各位......

咁同樣, 點解le個又轉到藍色?
LEOWAI 發表於 2017-2-20 15:38

何以見得呢個位可以 U Turn....
如果下次你見到有警車係度而又有人 U Turn..
你直接問下阿 Sir 點解唔拉佢...

BTW, 如果照你所諗, 咁咪連呢啲都可以調頭

https://www.google.com.hk/maps/@22.3029736,114.168385,3a,75y,268.43h,80.33t/data=!3m6!1e1!3m4!1sylrGy2vhEepjyLqiqSB50g!2e0!7i13312!8i6656?hl=zh-TW

就當我無車牌, 你有. 好嗎?
地下都好多胎癢.
我只係想搞清楚....唔清楚就請教下各位...... ...
LEOWAI 發表於 2017-2-20 15:41

跟到正當然係不准掉頭.

地下有胎痕, 可能來源有二:
1. 有司機偷雞掉頭;
2. 橋底右邊有車轉出, 胎痕重疊.

何以見得呢個位可以 U Turn....
如果下次你見到有警車係度而又有人 U Turn..
你直接問下阿 Sir 點解唔 ...
ryan_cheung 發表於 2017-2-20 15:47

我2個位都見好多車停係個格度, 跟轉入藍色,

我怕中伏, 我自己就入在紅色路口, 搵個搵掉頭出返來再行過....

我只係想搞清楚.. .