其實混能車好唔好?

成日聽人講渣開uber 想賺錢就買Toyota Prius 2016
係唔係真係咁慳油?
同樣價錢30幾萬買到好多其他車

有冇師兄渣緊?

日日揸,粗咪就抵
假日車,又少揸就唔抵

成日聽人講渣開uber 想賺錢就買Toyota Prius 2016
係唔係真係咁慳油?

有冇 ...
我係小魚兒 發表於 2017-3-18 16:03

頭幾十公里電,絕對夠平日用,
後係油做備用

係唔係真係咁慳油?

有冇 ...
我係小魚兒 發表於 18/3/2017 16:03

呢部確係好

日日開真係好抵玩

混能車 向市區行下停下多就有價值
啲咪數向高速消耗得多的話
用柴油甚至一般電油車反而更划算

香港之前都有上一代Prius用唻做的士
不過好似唔夠兩年就當零件車咁賣返出唻

混能車 向市區行下停下多就有價值
啲咪數向高速消耗得多的話
用柴油甚至一般電油車反而更划算

香港之前都 ...
kanduki 發表於 2017-3-18 20:35

咁耐以黎坐過一次Prius 紅的, 同個司機吹左陣, 入油要0.8/km ...石油氣的0.5/km.. 唯一好處係交更唔洗排隊入氣... 行車係坐得舒服過金豐, 又靜又定, 因為條呔都闊啲
不過我估死因都都零件貴同油貴... 仲有舊電始於都係會到期, 的士佬下下大腳應該死得好快....

咁耐以黎坐過一次Prius 紅的, 同個司機吹左陣, 入油要0.8/km ...石油氣的0.5/km.. 唯一好處係交更唔洗排 ...
ckkong97 發表於 2017-3-18 20:43

如果行氣電會唔會再平d呢?

如果行氣電會唔會再平d呢?
hydrocarbon 發表於 2017-3-18 21:35

金豐好似出埋今年唔出...
新果架係LPG Hybrid 黎架... 不過似架官材車....
http://www.scmp.com/news/hong-ko ... et-next-year-toyota

呢部確係好
A君 發表於 2017-3-18 18:37

A SIR 睇中依部?