[操作疑難] "Parted Magic" 有冇screensaver 或者 將熒光幕調暗既程式 ??

"Parted Magic" 有冇screensaver 或者 將熒光幕調暗既程式 ??
(我係用Parted Magic Live CD boot 機)

因為要成晚開著電腦過資料, 想有個screensaver 令電腦負荷降低

呢個得唔得 ?
http://partedmagic.blogspot.hk/
我通常係用
xset +dpms &&  xset dpms force off

screensaver不能令電腦負荷降低
用軟件調暗畫面亦唔會慳到電

謝謝丫
今晚回家試試先 ;))

呢個得唔得 ?

我通常係用
xset +dpms &&  xset dpms force off
cal22cal 發表於 2014-7-10 07:38

啊..
其實最主要係熒幕太光 影響阿媽瞓覺.. (阿媽間房既冷氣壞左, 要開大房門用客廳既冷氣)

screensaver不能令電腦負荷降低
用軟件調暗畫面亦唔會慳到電
KinChungE 發表於 2014-7-10 21:52

開著電腦過資料=/=要開著個 mon 成晚o者,除非你話你成晚唔瞓睇住佢過

E+ 我家中部部機都係"一件頭".. (notebook, 電腦連住個mon: iMac)
用左"Parted Magic" CD boot 機後.. Keyboard 上既熄mon 掣 就用唔到..

開著電腦過資料=/=要開著個 mon 成晚o者,除非你話你成晚唔瞓睇住佢過
KZ4977 發表於 2014-7-11 14:02

呢個惦呀 !! :DDD
謝謝你 :)))

呢個得唔得 ?

我通常係用
cal22cal 發表於 2014-7-10 07:38

我喺"Parted Magic" 裡面用唔到呢個screensaver..
但家中有部PC 都需要screensaver, 謝謝你丫 :))

Try this
IBM 小紅點SCREEN SAVER
kezzini 發表於 2014-7-11 16:46