請推介平價 香港VPS

Can you recommend to me?

EC2 應該幾平...
用幾多收你幾多錢

EC2 應該幾平...
用幾多收你幾多錢
hkisee 發表於 2015-12-25 19:57

EC2係超貴, storage, bandwidth, cpu續樣計
Linode, Digital Ocean係平d,不過唔係香港

Pachosting cloud hosting不錯的
細provider既vps我就唔敢試了,有咩事叫天不應叫地不聞

EC2係超貴, storage, bandwidth, cpu續樣計
Linode, Digital Ocean係平d,不過唔係香港

Pachosting clo ...
梁炳 發表於 2015-12-26 00:50

竟然...我早幾年玩果陣係...
一個月唔知有幾多小時係免費...
所以比既錢唔會太貴..@@"

竟然...我早幾年玩果陣係...
一個月唔知有幾多小時係免費...
所以比既錢唔會太貴..@@" ...
hkisee 發表於 2015-12-26 01:14

第一年係有免費quota,過左第一年就大獲
如果有人炸你/偷你圖link你就知禾味...

如果有人炸你/偷你圖link你就知禾味... ...
梁炳 發表於 2015-12-26 02:03

咁咪用時間plan

如果有人炸你/偷你圖link你就知禾味... ...
梁炳 發表於 2015-12-26 02:03

因為我用左唔夠一年..
所以唔知道...
我以為佢咁平添..

最近買左hosthatch好似幾好,OpenVZ有HK Datacentre

"HostUS"https://goo.gl/1XzMWU  有香港 hosting 賣,行openvz。曾經減價時入過手,半年來試過都幾快及穩定。有基本 Centos, Debian, Ubuntu, Slackware,價格同 Linode/Digital Ocean 差唔多。

EC2 開細啲機唔好畀人炸用唔到幾百蚊。效果好過細型VPS好多嘅。