買M一問 !!!

以下兩隻M  邊隻較好
ONKYO
http://www.onkyo.com.hk/main/show_detail.php?id=67&cat=pure hifi

DENON
http://www.denon.com.hk/tch/products/detail.php?id=8968

諗住用書架型喇叭

麻煩各師兄比小小意見 好難決擇   

我用緊 Denon PMA-700AE..我覺得力水及音樂感唔夠..
之後聽人講日本平價 stereo amp 都係咁.
樓主我諗你揀 NAD or Cambridge Audio 會好 d

原帖由 Kent 於 2009-9-3 21:17 發表
我用緊 Denon PMA-700AE..我覺得力水及音樂感唔夠..
之後聽人講日本平價 stereo amp 都係咁.
樓主我諗你揀 NAD or Cambridge Audio 會好 d

x2
用緊Cambridge 650A
唔錯

多謝兩位回覆
借問師兄 cambridge 650A 咩價位到?

原帖由 Kin.W 於 2009-9-3 21:35 發表
多謝兩位回覆
借問師兄 cambridge 650A 咩價位到?

四千中

原帖由 MandyStarz 於 2009-9-3 21:24 發表

x2
用緊Cambridge 650A
唔錯

x3
用埋640C就正

唔好睇呢批架仔Amp住
問題係太過大牌子、賣太過平、又太令門,好難有得試
你不如去Cambridge Audio代理樹問佢套海笑推廣套餐
好似係540C (CD) + 540A (AMP) 再加對喇叭
全套先7千幾至8千 幾
價就好平
差不多係二手價咁
重點係有得係幾理想既環境試到夠試到飽先決定

試完都唔滿意再黎問
到時我地再講D架仔AMP邊樹有得試

隻 cambridge 650a 託朋友攞  $4100
抵唔抵買?

原帖由 Kin.W 於 2009-9-4 20:38 發表
隻 cambridge 650a 託朋友攞  $4100
抵唔抵買?

ok wor
平我3舊幾
但打算用乜speaker?

原帖由 MandyStarz 於 2009-9-4 22:05 發表

ok wor
平我3舊幾
但打算用乜speaker?

is B&W good for match?