想買對前置 budget$2000

AMP用緊Denon AVR3805
依家對前置用緊好耐之前遺留下來既喇叭仔
主要用黎聽歌(雖然都知denon用黎聽歌唔係咁好 不過自問木耳 )
同埋睇下戲 想升級下對前置 budget$2000

另外想問下 依部mini hifi對喇叭可唔可以用係3805到
我見佢
•  阻抗:4Ω
•  最大輸入功率:70W
http://www.onkyochina.com/main/s ... &cat=liver_mini

超新手 唔該晒咁多位c兄解答

2000 可以試下 usher s520

不過我都係新手,可能唔一定好

AVR-3805 前置輸出功率有成240w....
實得啦~

原帖由 bobocar 於 2009-9-7 15:37 發表
2000 可以試下 usher s520

不過我都係新手,可能唔一定好

s520我都聽聞過幾好 不過香港唔知邊到有得試

原帖由 asia234 於 2009-9-7 16:11 發表
AVR-3805 前置輸出功率有成240w....
實得啦~

因為我見佢4Ω 唔知用係3805會唔會有問題
其實我唔係好明係咩意思

原帖由 man1988 於 2009-9-8 01:07 發表

s520我都聽聞過幾好 不過香港唔知邊到有得試

香港好似重未有代理....

我個 friend 係 寶寶 訂左對 ,過幾日去聽下 ,睇下係咪真係咁好!!

3805 could push it without problems... but it's not a good choice...

原帖由 hkwebsphere 於 2009-9-10 13:46 發表
3805 could push it without problems... but it's not a good choice...

c兄有無d咩建議