小解17年前PIONEER CLD-S350

之前係鴨記街尾用左250蚊汁佢番黎
有人話值,有人話100蚊都冇人要
撞正聽日唔洗番工,KO部LD機先
===================================================

首先,整體機身

十六年既光頭,一樣咁精神!

其實部機有幾個部份,但我只係影左供電同埋模擬/數碼輸出既部份
第一,供電部份先!!

先黎一隻方牛(唔知係唔係咁叫- -)

似係有2粒保險絲

之後就供電部份既各個零件

跟住就係模擬/數碼輸出既部份

竟然有粒SONY既晶片

某一粒IC?(睇圖睇唔到係咩名,所以自己就再睇,叫做CA002AM   20TIHJ 021

自家既晶片?

最後就背後輸出部份了

可以睇到佢係1992年係日本到做

買部機果時仲買左小小材料整條線,只係頂住檔- -

部機有冇壞到?

e加仲聽緊~當然冇問題

全日系電容 XDD

4580 和 4558 是功放 IC

想少升級,加個座,去華輝買粒 5532 換落去

全日系電容 XDD

4580 和 4558 是功放 IC

想少升級,加個座,去華輝買粒 5532 換落去 ...
NOPSS 發表於 2010-1-18 22:59

咁姐係好定唔好(相比E加幾千蚊果D- -)
相信IC巳焊死
要加座都相當大工程
(如果只係小小既升級,係唔係最好唔好攪佢,,,因為我焊工只係好基本-.-[定係囉比你改 ]
仲有工具不足,又冇恆溫雞雞,一下焊果時燒埋仲死= =)
係唔係2粒都換成5532就可以?
(買座,有冇話邊D好D?)

e加仲聽緊~當然冇問題
1991823 發表於 2010-1-17 15:15

禁長命

你可以拆張 PCB 給我,我免人工/材料幫你改 XDD

。放上A就 OK

真的@@?
只係拆供電同數碼/模擬輸出既部份嗎?
(如果我真係唔識拆既,我願意直接送到你既工作室到,改完後,我親自黎接走!!!)
地址絕對保密
如果可以既pm詳談吧!!!

NOPSS真好人
如果你唔拆張 PCB 給NOPSS改
都對唔住NOPSS

NOPSS真好人
如果你唔拆張 PCB 給NOPSS改
都對唔住NOPSS
lu66 發表於 2010-1-20 00:58

緊係要比NOPSS大大改啦
難得我e位新手,可以比高人改