五舊水點玩好?[入左UM1]

小弟本身有對LE01
最近心思思想玩UPGRADE
依家有五百蚊喺手,
但係決定唔到買音效卡定係耳筒好

本身都係用蟹SOUND(ALC883)
如果買音效卡,又怕隻LE01哂左張卡
所以比較想玩耳筒

各位師兄有咩意見? 同埋玩咩卡/耳筒好?
唔該哂

==============================
最後入左UM1,SO FAR幾滿意,唔該哂大家

咁咪先買左張SOUND先~~~遲D有錢先再買埋對喇叭~~~

咁咪先買左張SOUND先~~~遲D有錢先再買埋對喇叭~~~
MingHong 發表於 2010-1-19 19:30

但係短期內買左一樣都唔會買第二樣
買耳筒對聽歌質素提升唔係應該比較顯著咩

但係短期內買左一樣都唔會買第二樣
買耳筒對聽歌質素提升唔係應該比較顯著咩 ...
yth919 發表於 2010-1-19 19:40

但耳筒$500 冇乜好choice wor~~
一係就比多$200-300, sf3 / um1 / w1....
一係就唔好買住啦~~

但耳筒$500 冇乜好choice wor~~
一係就比多$200-300, sf3 / um1 / w1....
一係就唔好買住啦~~ ...
dochi 發表於 2010-1-19 19:44

冇錯,同埋如果唔UPGRADE埋SOUND卡,都係會浪費左對耳筒~

各位言下之意係玩音效卡+LE01會好過蟹仔+5舊水耳筒?
如果買音效卡,ASUS XONAR U1/C記USB SB X-FI SORROUND 5.1又掂唔掂當?
聽歌邊隻好D又或者各位師兄有咩推介?

LE01是入耳式 買蓋耳式高級耳機

副耳筒淨係for 電腦用?
如果會插mp3 / 手機聽歌, 不如換左耳筒先~~
因為唔覺你副LE01 會有幾好~~

依家都係決定左買耳筒,因為我家姐想要我舊嗰對
又要麻煩各位師兄比意見,五百至六百以內
SHE9800/METRO FI 170邊隻好玩?
聽JPOP同女聲多,男聲極少

依家都係決定左買耳筒,因為我家姐想要我舊嗰對
又要麻煩各位師兄比意見,五百至六百以內
SHE9800/METR ...
yth919 發表於 2010-1-19 21:15

比多少少上sf3 啦, 起碼有排都唔使諗upgrade~~
你換完lee 2 隻, 下次又換完卡又會覺得耳筒唔夠好~~