我買咗部T-AMP(TA2020)

我近日買咗部双木三林 TA2020,我發現功放連接電源或使用時,用手指背輕掃金屬面盍時有漏電感覺,請問其他買了類似產品的ching有沒有此情況? (我知原因了.....是沒有地線而產生的)
另外,其實我未配2.0喇叭,各ching可否俾啲意見小弟($1000內)
順便發下圖.....

產品網頁:http://item.taobao.com/auction/item_detail-db2-ee9ac38b57ae4149c5172176f0e0787b.htm

放心只要唔放近HD就冇問題

我都係用依部,跟據板主意見提供,換哂後面七粒黃色CAP會好聲D.試下將火牛的兩腳掉轉插會唔會好D

我都係用依部,跟據板主意見提供,換哂後面七粒黃色CAP會好聲D.試下將火牛的兩腳掉轉插會唔會好D ...
bassfranky 發表於 2010-1-29 21:25

我試過將火牛的兩腳掉轉插,但都有.......

我影咗PCB底部

之前自己裝左部, 都有試過這個問題. 有朋友講, 試試用其他13A電源位, 就沒有問題. 佢再講有可能係13A電源位220V輸入那邊, N線和L線可能接錯位. 我就沒有再 Check 到, 因為現在都沒有問題了.

** 220V 輸入那邊, 如果不清楚就不要改動任何東西...小心
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 7# MCLL

我試過調轉插蘇頭也有.....

有試兩個都有, 一個是屋企, 另外一個是公司. 改用 AAA x 10 差電池, 就沒有. 現在, 改用另外一個電源位就沒有啦.

我都係用依部,跟據板主意見提供,換哂後面七粒黃色CAP會好聲D.試下將火牛的兩腳掉轉插會唔會好D ...
bassfranky 發表於 2010-1-29 21:25

我已換了西門子電容...果然好聲咗唔少,而且低頻加強咗