要更換喇叭了....推介一下

之前個隻喇叭終於壞左啦.....
我都唔知用咩喇叭好......唔知咩牌子好,,,,靚..
預算:700蚊到....
要求:大部份時聽歌,有時睇戲,打機
(我唔中意太强低音的喇叭,因為太强低音,我會好唔舒服,暈暈地)
因為屋企地方有限中等大小就好,
最緊要對喇叭出來的聲音係舒服,清晰
唔知大家有咩推介...係唔係所有2.1喇叭都係低音好勁
謝謝大家

回復 1# NNN

我用的是 Edifier MP120, 今期 e-zone 有評,可參考。筆直400元就夠用。我的評價是用豆腐價錢,吃出燒鵝的味道。

回復  NNN

我用的是 Edifier MP120, 今期 e-zone 有評,可參考。筆直400元就夠用。我的評價是用豆腐價 ...
j2eelover 發表於 2011-9-11 17:28

E隻係2.1定2.0來嫁....
我係網上揾唔到....???

回復  NNN

我用的是 Edifier MP120, 今期 e-zone 有評,可參考。筆直400元就夠用。我的評價是用豆腐價 ...
j2eelover 發表於 2011-9-11 17:28

再加多兩句,樣靚, 聲靚, 身材細。

係邊到有得試聽一下....
同埋有冇其他介紹下..
聽歌同睇戲OK嗎,,,
同CREATIVE  T20II 比邊隻好,,???

回復 6# NNN

你去高登下層大概中間位置,有間專賣喇叭的, 可以試聽. 今期 e-zone 有專門說電腦 hifi 喇叭, 找來看看, 就一清二楚了.

不過講真我唔太鐘意MP120既音色
今日一聽
即刻走

不過講真我唔太鐘意MP120既音色
今日一聽
即刻走
keiya345 發表於 2011-9-11 18:48

我覺得聽歌, 人聲夠真, 音樂有味道, 入耳舒服. 我有用 Sound Blaster X-Fi Titanium HD.

我覺得聽歌, 人聲夠真, 音樂有味道, 入耳舒服. 我有用 Sound Blaster X-Fi Titanium HD. ...
j2eelover 發表於 2011-9-11 18:53

可能人人唔同啦
我就覺得對野FOR出聲就得...