請推介2.0 喇叭

請幫手 推介2.0 電腦 喇叭,係房間用 有無邊隻1千元內比較抵玩!
主要係要黎睇戲, 睇下劇
因為空間所限, 只能放2.0 喇叭. 同埋唔好太大隻
Thanks

我有對onkyo Wavio gx-70有源喇叭 放,木製音箱,保證靚聲。係上年11月去日本旅行買的,95%新,110v跟埋火牛比你。因為升級所以出售$1200

請幫手 推介2.0 電腦 喇叭, 有無邊隻1千元內比較抵玩!
主要係要黎睇戲, 睇下劇
因為空間所限, 只能放2.0 喇 ...
cycyrus 發表於 2012-5-18 18:47

睇戲既2.1比較好
同埋會細聲d
大個年subwoofer擺地下

我有對onkyo Wavio gx-70有源喇叭 放,木製音箱,保證靚聲。係上年11月去日本旅行買的,95%新,110v跟埋火牛 ...
steve_wongwh 發表於 2012-5-18 19:46

sorry, 唔想要太大既喇叭, 呢個太厚啦.....而且我想要1000樓下
Thanks

睇戲既2.1比較好
同埋會細聲d
大個年subwoofer擺地下
mike1981 發表於 2012-5-18 20:41

其實我平時電腦枱係用Altec Lansing MX5021

但想駁多個speaker係床尾, 臨訓前睇劇集(主要睇劇集, 耐唔中先睇戲)

之前睇中Bose Companion 2, 但好似麻麻

sorry, 唔想要太大既喇叭, 呢個太厚啦.....而且我想要1000樓下
Thanks
cycyrus 發表於 2012-5-18 21:22

中大?

中大?
LEOWAI 發表於 2012-5-18 21:29

Sorry, 唔明

有無其它推介呢?

主力睇戲梗係klipsch / MK SOUND / JBL啦