困擾了很久的問題

小弟想換1只耳機很久..

但只系用緊NOKIA C6手機聽歌,但用一些3.5mm(包SPEAKER)

聽歌時會沒有人聲,主要是背景音(需長按聽電話的制先可以聽到完整的音樂)

想問有什麼型號的耳機唔會出現這個問題?

因為細佬聽日想去太古CD WAREHOUSE買番隻普普通通幾百元的入耳用~

是否NOKIA C6耳机座地线脱銲啊 ,用其它3.5線或耳機試試.

首先你要了解自己喜好,例如,咩歌,人聲,高低音,咩感覺
就算人地話好,最後都係睇自己口味

回復 2# me7077

一啲啲,有問朋友借黎試過

1啲冇事,1啲OK

好大機會係 3.5mm 頭接點問題, 不同品牌的接點在制做時都會有些微差別, 所以會有些得, 有些唔得.

樓主你不如直接上去亦軒到試EARPHONE啦,逐隻有我你試,仲可以插自己部機慢慢聽

樓主你不如直接上去亦軒到試EARPHONE啦,逐隻有我你試,仲可以插自己部機慢慢聽 ...
patkwok 發表於 2012-6-1 14:11

原來CHing係亦x打手= =+(筆記)

原來CHing係亦x打手= =+(筆記)
s20012797 發表於 2012-6-1 14:17

請你自重!

我只係提議樓主上去試,試到岩為至。如果咁樣我都係打手既話我無野好講。
同埋唔該你向版主投訴,投訴我係打手要ban埋我個account.
Thanks.

請你自重!

我只係提議樓主上去試,試到岩為至。如果咁樣我都係打手既話我無野好講。
同埋唔該你向 ...
patkwok 發表於 2012-6-1 14:21

咁吾好標到間野個檔咁明吖嘛,
E+通街打手,比人誤會就吾好LA~
並xD野又係平人好多呀==

咁吾好標到間野個檔咁明吖嘛,
E+通街打手,比人誤會就吾好LA~
並xD野又係平人好多呀== ...
s20012797 發表於 2012-6-1 14:42

玩得耳機既,唔會唔知XX係咩掛?