師兄們, 想買2.0, 但BASS要好D有冇推介

爬左好多文, 如果2.0既話好似HIVI D聲唔錯??BASS都幾好??師兄仲有冇推介?
HIVI係唔係火炭有得試聲?

bass好的定義有唔同的,玩開2.1 5.1 7.1果D唔會認為2.0的bass好,調番轉都係

回復 1# maggiehung1990

火炭只做HIVI HIFI SPEAKER,有源喇叭冇得試!

我之前用開2.1, 近排想換喇叭, 但個0.1個位其實得好細(最多只可23cm高)
咁我就諗不如索性換2.0
其實我電腦90%用黎聽歌, 但聽開rock比較多
咁師兄有冇好推介既2.1(個0.1最多23cm高)或者 bass好d既2.0?
求救!!
我見Edifier S330D差唔多25cm高, 有d冒險.
一係Creative Gigaworks T3, 但呢隻聽rock類音樂o唔ok? 我唔識焊野個d, 最多都係換下線咁...

回復  maggiehung1990

火炭只做HIVI HIFI SPEAKER,有源喇叭冇得試!
Jacques 發表於 2012-7-26 19:33

師兄咁hk係唔係冇地方有得試hivi既有源喇叭架喇?

如果係HIVI M200系列係無乜低音既,D1080系列就有低音,不過係D設計師人爲提升+6Db做成。

新高登有呀
有源又有得試聲

個老闆又NICE 好好吹
試啱左隻HIVI 1080 IV 比錢個時
老闆仲主動平番30比我XDDD

不過要BASS
2.1會好D

2.0留番聽中高音歌算

新高登有呀
有源又有得試聲

老闆仲主動平番30比我XDD ...
kennyyyt 發表於 2012-7-26 20:16

HIVI 1080 IV既bass如何???
咁師兄有冇d細低音箱d既推薦下??

HIVI 1080 IV既bass如何???
咁師兄有冇d細低音箱d既推薦下??
maggiehung1990 發表於 2012-7-26 20:42

1080 IV 個隻5.25吋低音單元  可以接受
GOOGLE 下好多開箱 測評

不過都係帶埋歌去新高登試埋最好

新高登有呀
有源又有得試聲

老闆仲主動平番30比我XDD ...
kennyyyt 發表於 2012-7-26 20:16

師兄新高登邊間呀PM個名黎聽下