全頻加(超)高音大作戰(一)1#更新相片_完成試聲中

今日收左電感要準備試裝

準備中.....

完成試聲中
分頻點是14KHZ,

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今日收左電感要準備試裝
九碌棍 發表於 2012-7-27 12:17

提你一下
因為你CROSS得好高, 個高音位置郁少少已經係另一個WAVELENGTH
易固定一個位置測試 OR MARK低個位

提你一下
因為你CROSS得好高, 個高音位置郁少少已經係另一個WAVELENGTH
易固定一個位置測試 OR MARK低個 ...
mike1981 發表於 2012-7-27 13:41

底座預左條3mm闊既長坑可以用鏍絲固定,

底座預左條3mm闊既長坑可以用鏍絲固定,
九碌棍 發表於 2012-7-27 16:30

其實d1 同d2 都有影響
你既情況d2 係唔會
只要固定d1既距離下去試才有意義
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實d1 同d2 都有影響
你既情況d2 係唔會
只要固定d1既距離下去試才有意義 ...
mike1981 發表於 2012-7-27 16:54

無架好似隻SUB.咁,教到聽唔發聲就萛,
喎睇戲多無聽歌咁高要求,

無架好似隻SUB.咁,教到聽唔發聲就萛,
喎睇戲多無聽歌咁高要求,
九碌棍 發表於 2012-7-28 12:10

mike1981 發表於 2012-7-28 12:22

呢樣都未萛
喎仲要用10W膽機睇鎗戰爆炸問你死味,

左加右加 ~ 何解唔換喇叭呢?

左加右加 ~ 何解唔換喇叭呢?
Tom 發表於 2012-7-28 13:57

換就除時都可以啦
但係diy都幾過引好有滿足感 ,
左攪右攪,爽

換就除時都可以啦
但係diy都幾過引好有滿足感 ,
左攪右攪,爽
九碌棍 發表於 2012-7-28 14:04

唔好誤會 ~ 只係每個人之想法有所不同而已 , 我亦明白 diy 始終有一定的樂趣 ...........

因為我都睇過你之前個帖之內容與圖片 , 其實你對全頻真係滿足唔到你之空間要求 , 所以我先建議更換喇叭才為上冊 , 無謂再別浪費金錢去左加右加的 , 希望你明白 .........