呢次真係膽駁膽

M6須然係合併機但係靈敏度一般,心想不如駁多部前級試下(註1)
[註1:之前有呢個經驗LJM_L12加前級無論音色動態都明顯改善]
將6J4駁埋落去推M6,開聲真係有6J4既DNA架,
高音質感幼細度提昇不少,低音又潛多小小,
播支民歌結他"肥媽"<-(我大人 )話好似真既一樣巧巧聽霸住聽左幾首,
再播long,long彈鋼琴,嘩d低音鍵同共鳴聲我自己就覺得好正,<-(已經好滿足)
應該暫時都唔會再攪d機,會主力放在電源,RCA同喇叭線,.......eg

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

師兄 , 你部前級係咪 tb 要自己砌果部?

師兄 , 你部前級係咪 tb 要自己砌果部?
Reginald 發表於 2012-8-1 16:38

係呀,換左原裝交連電容,6j4兩支,vol一隻,
其他原裝

係呀,換左原裝交連電容,6j4兩支,vol一隻,
其他原裝
九碌棍 發表於 2012-8-1 16:46

如果冇乜焊接經驗既人砌呢部機會唔會好難
想試下試自己砌膽機..

想試下試自己砌膽機.. ...
Reginald 發表於 2012-8-1 17:09

有難度架,係全搭棚同埋交流釘絲供電,
好易有noise,自己考慮下動手能力,

有難度架,係全搭棚同埋交流釘絲供電,
好易有noise,自己考慮下動手能力, ...
九碌棍 發表於 2012-8-1 17:15

唔該師兄 , 睇黎我要買成品機了

想試下試自己砌膽機.. ...
Reginald 發表於 2012-8-1 17:09

無焊接經驗可以買D半成品返來練下手,多幾次就熟手啦。

無焊接經驗可以買D半成品返來練下手,多幾次就熟手啦。
midtor 發表於 2012-8-1 20:23

同意,
砌下D耳擴個D小制作壯下個膽先玩高壓野,
新手未夠經驗就走去砌膽機多數都會.............

九師兄可否影張6J4前級的內部接線相參考下?
am1698 發表於 2012-8-2 17:49

明日如果去新居記得就影啦