請問舒服同隔音好好既入耳式

三節式好唔舒服  耳棉是咪最舒服果種?

耳棉三四拾蚊對,重要定時替換,平耳機用。。。真係妺仔大過主人婆。。。

如果承受到風險的話,你可以先試下將你既三節式,剪左最入耳果節變兩節式睇下會吾會舒服d,始終普遍兩/三節式隔音能力係最好

吾得你可以考慮用耳膠,我估你耳機跟機應該有送耳膠掛,肯比錢搏一搏可以買隻supertips試下

最後先簡耳棉la,兩三個月就要換過對,計落其實貴過supertips

如果你對tips都有極端聲音要求的話就當我冇講過,搵你覺得靚聲既就得

耳棉三四拾蚊對,重要定時替換,平耳機用。。。真係妺仔大過主人婆。。。 ...
juno9 發表於 2013-5-20 08:49

師兄你唔講我都唔知耳棉要換...  我一直係用earbuds果D

如果承受到風險的話,你可以先試下將你既三節式,剪左最入耳果節變兩節式睇下會吾會舒服d,始終普遍兩/三節 ...
zero981210 發表於 2013-5-20 09:17

多謝師兄
我去到d耳機店試出D入耳式耳機 最唔舒服係三節式
我係屋企用慣headphone而之前用緊隻earbuds壞咗
所以想換隻入耳式  一千元樓下甚至三百樓下都可以  最緊要好舒服同隔音好好既入耳式

多謝師兄
我去到d耳機店試出D入耳式耳機 最唔舒服係三節式
我係屋企用慣headphone而之前用緊隻earbuds壞 ...
raymondkwa 發表於 2013-5-20 22:17

言下之意你係用開headphone未有earphone想買一對?

言下之意你係用開headphone未有earphone想買一對?
zero981210 發表於 2013-5-21 00:05

係呀

cm果d算唔算....

cm果d算唔算....
fing17173 發表於 2013-5-21 20:50

算的  不過cm隔音方面好唔好?

我個人覺得好正...可能我少用其他耳機啦