垃圾LG電視

錄了電視節目去HD,竟然Windows read 唔返,有無師兄有辦法?Ubuntu可以read到嗎?

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

邊個話tv/stb錄電視 = 包電腦一定播到?
播唔到就係垃圾,樓主concept有問題

相機D相只可相機個mon睇有無問題?

相機如果你影D raws部機無装software或者update都睇唔到架啦

你講LG個錄影格式出嚟, 大部份都可用免費電腦軟件睇, 除咗MXF.....等, 好少話睇唔到

咩格式?我一插HD入去個電腦個usb,佢就叫我format ,話HD 未format。

你講LG個錄影格式出嚟, 大部份都可用免費電腦軟件睇, 除咗MXF.....等, 好少話睇唔到 ...
ikki55 發表於 2014-7-7 21:35

而家係我部機裝咩都睇唔到,咁有無問題?

相機如果你影D raws部機無装software或者update都睇唔到架啦
darkfrank 發表於 2014-7-7 21:22

最離譜係,我問佢地,會唔會有可能做返比windows read 到?佢地話連覆都唔會覆我,他們只收意見,問題一概不覆。

回覆 3# rebmup

圖檔預咗你後製,電視錄片係for你喺返同一部睇返playback,冇必要包你拎去第二度睇wor
點解佢要俾你拎去第二度睇同modify?

rebmup 發表於 2014-7-7 22:21

係錄影格式!!!! e.g. audio格式有mp3, wav, flac 咁影像檔案格式有 m2ts, ts, tp, 如果個file名係咁 abcde.ts 咁呢咪係ts file, 咁用VLC睇~~