[音箱] 想買一套音響放睡房用,求推介!

如果用$50000, $75000 $100000有咩組合? 謝謝各位師兄!

回覆 1# lookfrance

睡房有幾大先?
CD機/LP盤,擴音機加喇叭就已經係一套音響
放向地下,音響櫃枱,床頭边都會同你諗埋.

回覆  lookfrance

睡房有幾大先?
CD機/LP盤,擴音機加喇叭就已經係一套音響
放向地下,音響櫃枱,床頭 ...
Eric5cm 發表於 2014-10-6 16:11

大約200呎
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 3# lookfrance

揸住十皮野,先選naim及accuphase組合,喇叭就kef,bw,pro ac,
唔喜歡時,呢D貨二手放出去承接力又高.
鍾意古典爆到七彩就唔好選naim,
鍾意胆機聲又另一種介紹.
最近有新Class D聲的Nuprime又有好介紹,機身薄細又靚仔,兩叁皮有得玩.
yamaha套新hi end AS和CDS組合又係一流貨色,啱唔啱你口味,
要更有品味買套Bang & Olufsen
揾個有hiFi經驗朋友去試機包無錯

題外話 其實擺位最忌側邊有window...

記得執執佢...

回覆  lookfrance

揸住十皮野,先選naim及accuphase組合,喇叭就kef,bw,pro ac,
唔喜歡時,呢D貨二手放出去 ...
Eric5cm 發表於 2014-10-6 17:38

其實Bang & OlufsenD聲得唔得?

回覆 5# 電腦膠手

WINDOW一定要保留......

回覆  電腦膠手

WINDOW一定要保留......
lookfrance 發表於 2014-10-6 21:09

咁又唔係話要折左佢

其實詳細係點我都唔太清楚 不過聽講就好影響反射

其實Bang & OlufsenD聲得唔得?
lookfrance 發表於 2014-10-6 21:08

勝在設計外形吸引,睇得唔打得之類掛,
    重要計埋售後保養公司服務好唔好貴唔貴,
    買D代理響噹噹的器材,唔會差得去邊.

地方細,Cyrus都唔錯~
WINDOW用厚窗簾有幫助