最近買左個MIC,要買張音效卡FOR K歌

而家用緊ASUS張老虎卡,最近淘左支德勝 K-600

張卡對MIC差唔多完全無支援...
所以想買張卡FOR唱K..

可以兩張同時用嗎?
有咩介紹? $500-$700

THX

老虎卡不是有大mic in 嗎…

condenser Mic要有phantom power先推得郁
你個畢直好似都買到Behringer ge USB interface

condenser Mic要有phantom power先推得郁
你個畢直好似都買到Behringer ge USB interface
野蠻國度 發表於 2014-11-25 21:18

如果貴D呢?

老虎卡不是有大mic in 嗎…
NOPSS 發表於 2014-11-25 21:06

有,但插完就咁講野好大回音

我見有D係外置,有野制扭下,有D就內置一張卡,
應該買邊隻?

普通人用電容咪, 肯定係自找麻煩, 呢隻咪連運費可能接近一千蚊, 咁嘅價錢電容咪可能比唔上一隻同價普通Dynamic Cardioid 咪, 唱K多數用演唱會手揸咪, 較少用錄音形狀固定咪, 平價咪Audio-Technica唔錯嘅~~

買部PreSonus AudioBox USB用住先, RCA頭可以試Focusrite iTrack Solo

電容咪要在錄音室用…才正路…taobao 好多呢d package 賣…其實大陸地方大…專整一個房然後貼滿吸音棉…然後給web dj 整個小天地都得…最緊要靚女…

普通人用電容咪, 肯定係自找麻煩, 呢隻咪連運費可能接近一千蚊, 咁嘅價錢電容咪可能比唔上一隻同價普通Dyna ...
ikki55 發表於 2014-11-26 00:32 [url=http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=32715676&
ptid=2146201][/url]

咁我買完lee個外置野仲洗唔洗買sound card?

咁我買完lee個外置野仲洗唔洗買sound card?
ShinG_hIn 發表於 2014-11-26 07:16

唔駛soundcard, 買條靚少少usb線就可以